avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: am contactat un arhitect pentru a-mi face planurile unei case pe care vreau s-o construiesc. Din pacate, i-am dat si un avans, fara un contract, considerand ca munca trebuie platita. Mi-a dat o chitanta de mana, stampilata, pentru suma platita, dar nu a facut nimic pentru banii dati, mi-a trimis doar 2 schite pe e-mail, incomplete. I-am cerut sa le refaca/completeze, dar el mi-a cerut inca dublul sumei initiale pentru asta. Dandu-mi seama ca m-a inselat, am incheiat colaborarea si i-am cerut avansul. A refuzat, ba mai mult, mi-a adresat cuvinte injurioase, m-a amenintat si de atunci nu mai raspunde la telefon. Nu stiu unde locuieste, stiu doar ca este acreditat OAR si numarul de cod de pe stampila. Nu i-as fi dat banii asa, dar a fost recomandat de o cunostinta care acum ridica din umeri.
Ce pot face in situatia data pentru a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 10:16, 16 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand va trebui identificata persoana.
In al doilea rand facuta o actiune de instanta pentru obligarea la plata sumei- avansului
Nu in ultimul rand analizata situatia si formulata o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat de arhitect Umioara11 Umioara11 Buna ziua, Am contactat un arhitect pentru proiectul de casa - ni s a spus pretul si etapele platirii . In contract se specifica termenul de predare 90 ... (vezi toată discuția)
M-am înțeles cu un zidar să-mi renoveze garsoniera și i-am dat 5.800 de lei, dar după 10 zile a plecat iar acum neagă că l-am plătit. am șanse să-mi recuperez banii? Pap Csilla Pap Csilla M am inteles cu un zidar al carui numar de telefon am gasit intr un anunt ca mi renoveaza garsoniera cu 11300 ron. Am facut un contract de mana pe care el a ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala cu bonul de casa tine loc de contract? Tadrian82 Tadrian82 Buna ziua, m am lovit de o situatie si nu stiu cum sa procedez: Am comandat mobila de la o firma am dat un avans de 30% mi sa dat chitanta cu bonul si o ... (vezi toată discuția)