avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea a unui moped posibil furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea a unui moped posibil furat

Buna seara!
Azi am fost cu un prieten sa cumpere o mopeda si a luat, eu lam adus acasa fina prietenul meu nu are permis, pe drum am fost oprit de un echipaj la politiei rulare si sanctionat contraventional pt lipsa casca, fara lumini, mentionez ca am dubi a ar fi mopeda furata din urmatoarele motive;(contactul anulat cheie nu exista, nr de inregistrare e o plaut facut la mana, mopeda e cumparata dintrul cartier de tigani, are un certifiat de inregistrare in copie).
Daca este furat, si politia depisteaza acest furt, eu ce pot pati? consecinte?
Va multumestc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Nmk mk Vfcfsc , Avocat 12:17, 4 Februarie 2014
Pai ,nu este de bine daca ati circulat pe drumurile publice cu bun mobil ,fara casca,fara lumini,se consemneaza contraventie
Daca bunul mobil se constata ca este furat,atunci exista posibilitatea ca acesta sa fie retinut pe perioada cercetarilor,dv sa fiti audiat in vederea clarificarii circumstantelor intrarii in posesia acestuia-daca nu detineti documente legale de tranzactionare,veti suporta consecintele legale
Va multumesc mult! mai am o intrebare; politia rurala care ma oprit nu a dat prin statie pt verificare, poate ca ei sa se intereseza ulterior(maine sau in alta data) cu privire daca mopedul este furat sau nu? daca se afla ca e furat, si eu doar am adus acasa la prietenul meu(cumpartor)pot sa raspunt penal?
In cazul in are se depisteaza furtul, e posibil sa fiu arestat preventiv?Si la ce art ar fi infractiunea?
Va astrpt un raspuns, Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis, ncp Nmk mk Vfcfsc Nmk mk Vfcfsc Buna seara! In urma unei hotarari definitive si irevocabile, pt infractiuni la regimul circulatiei, cu anularea permisului. Dupa cat timp se poate prezenta ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori razvannell razvannell buna ziua am si eu o problema.am fost complice cu un prieten si am furat un moped (scuter)dar ne-a prins si l-am returnat,asta sa intamplat dupa ce am consumat ... (vezi toată discuția)
Furt calificat ADRIAN CHELARU ADRIAN CHELARU Buna seara tuturor ! Am un prieten care a pus telefonul mobil pe tejgheaua unei consignatii, a scos bani din buzunar a cumparat ceva si cand sa-si i-a ... (vezi toată discuția)