Bună seara !
Am o întrebare legată legea 333/2003. Poliţia din localitate (rurală) încearcă să mă oblige să-mi montez, citez : " gratii metalice in zona uşilor de acces, asigurate cu lacăte protejate de clopot, a ferestrelor şi gurilor de aerisire încastrate în zid ".
Societatea este prevăzută cu alarmă cu senzori.
Întrebarea este: Trebuie să mă conformez sau îl pot corecta în interpretarea legii ?
Ca lucrator de politie pe sisteme de securitate pot sa va dau urmatoarele sfaturi:
In principiu daca aveti sistem de alarma este OK, asta daca ati fi intr-un oras sau municipiu, iar societatea care va asigura interventia ar sosi in 1-2 minute in cazul unei intrari prin efractie.
Avand in vedere ca intr-o farmacie exista substante psihotrope, sistemul de securitate ar trebui sa fie mai complex.
Legea nu prea ajuta lucratorul de politie, acesta neputand sa va impuna instalarea unui sistem TVCI (Televiziune cu Circuit Inchis) in vederea identificarii persoanelor etc, ci doar sa va recomande instalarea unuia.
Presupun ca din aceasta cauza colegii mei de la politia rurala v-au spus sa va montatii gratii, obloane etc.
Daca alarma este monitorizata, iar echipajul de interventie soseste dupa 15 minute, sau alarma este nemonitorizata si sositi dumneavoastra,.... exista multe probleme, de la caz la caz.
In cazurile respective eu consider ca unitatea nu este asigurata, dar avand in vedere ca nu cunosc mai multe detalii ca amplasare, timpi de reactie ai interventiei etc, nu-mi pot da prea mult cu parearea.
Chiar nu vedeti ce se intampla in tara asta ..........cate jafuri se petrec din cauza legislatiei care este interpretabila si proasta .........credeti ca acel politist a venit de dragul de a veni la dumneavoastra ..........nu credeti ca dumneavoastra ar fi trebuit sa va asigurati in totalitate unitatea si sa va luati toate masurile de precautie ........acel politist a venit pentru ca este mai usor sa previ decat sa se ajunga la o alta nenorocire ...............ex.cazul de la brasov ........cand doua farmaciste au fost omorate .........de ce nu va ganditi ca aveti in unitate medicamente cu efecte psihotrope si halucinogene si oricand poate intra un drogat sa va linsesze .Eu zic sa va bucurati cand vine un politist si va spune ca ar fi bine pe langa masurile prevazute de lege sa va asigurati obiectivul cu mijloace necesare impotriva efractiei ...deoarece politistul stie cel mai bine modul de operare a infractorilor .......asa ca .....JOS PALARIA IN FATA POLITISTULUI
Politia spune ca ...
Qala
Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie
tatanelu
buna ziua.
am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel:
art. 3 din respectiva lege stipuleaza:
Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)