avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Abuz in serviciu

Buna ziua. Doresc daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi utile la problema mea. Cum si unde as putea formula o plangere impotriva unui sef serviciu(functionar public) pentru incalcarea unor drepturi .
In legatura cu acordarea de libere in perioada de sarbatori a favorizat unii angajati in defavoarea celorlalti.
In lunile decembrie si ianuarie aveam dreptul la libere in mod egal in perioada sarbatorilor atat eu cat si colegii din tura mea si din alte ture, este vorba de zilele 25 si 26 decembrie si 1si 2 ianuarie.
Mentionez ca sunt singurul care nu am beneficiat de zilele libere stabilite, pe cand o parte din colegi au beneficiat de mai multe zile libere decat fusesera stabilite si chiar mai mult au fost pontati in unele din aceste zile libere ca si cum ar fi fost prezenti la locul de munca.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 10:13, 16 Februarie 2014
daca intr-adevar este vorba de un abuz in serviciu se poate formula o plangere penala pentru savarsirea acestei infractiuni.

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la salariu ? marianpr marianpr La data de 02.06.2020 am iesit la pensie. Pana la acea data am lucrat in ture 12/24, 12/48. Ultima zi de lucru a fost in data de 31.05.2020, interval orar ... (vezi toată discuția)
Sarbatorile legale se platesc???? stefan_ruxandra stefan_ruxandra am si eu o intrebare:zilele de 25, 26 decembrie si 1, 2 ianuarie se platesc?adica ar tb sa fiu pontata cu 8h?sau primesc X ca si cum n-as fi fost la ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare marinica71 marinica71 cum se platesc (conform codului muncii) zilele de sambata si duminica?sa dau si libere?multumesc (vezi toată discuția)