avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu custodie comuna.Eu si copilul avem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu custodie comuna.Eu si copilul avem domiciliul stabilit in strainatate.Cat timp o sa fie nevoie sa imi faca acea hartie cu acordul de parasirea tarii de la notar ce este necesara la vama?

Dupa cum spuneam eu sunt divortata din 2012. Am un baietel de 6 ani.Divortul este cu custodie comuna. Eu sunt stabilita in alta tara si bineinteles copilul este cu mine. Nu au fost probleme pentru acest lucru deoarece el nu a fost implicat in cresterea lui. Fara nici o problema am primit de fiecare data hartia aceea de la notar cum ca copilul poate iesi din tara care este necesara la vama, ba chiar mi-a facut si o declaratie tot la notar cum ca se poate stabili aici definitiv si poate sa faca scoala.
Noi nu ne intelegem foarte bine si dintr-o data am fost amenintata ca data viitoare cand o sa am nevoie, adica in concediu,nu o sa imi mai faca aceste hartii.
As vrea sa stiu, din moment ce copilul frecventeaza aici o scoala, are rezidenta mai trebuie prezentata la vama acea hartie cu acordul sau nu?
Adica chiar poate el sa se joace asa cu viata copilului? Nu as putea face nimic sa nu mai am nevoie de aceasta hartie?
Tin sa specific ca nu e interesat sa creasca copilul.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
JulianaLux, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:22, 4 Februarie 2014
Solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Daca tatal nu coopereaza, iar asta este in detrimentul interesului copilului, atunci sunt motive.
Multumesc frumos pentru raspuns.Probabil aceasta e solutia.
Dar declaratia aceea de la notar in care si-a dat acordul ca, copilul sa plece si sa isi stabileasca domiciliul definitiv aici alaturi de mine, nu ma ajuta la nimic?
Puteti cere in instanta ca aceasta sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tara, motivand ca v-ati stabilit impreuna in alta tara si cu acordul lui.
pentru orice problema de custodie , daca minorul domiciliaza in strainatate trebuie sa va adresati instantelor de acolo conform Regulamnetului 2201/2003.
prin urmare si eu sunt de parere ca cea mai buna somutie ste sa promovat i o actiune de suplinirea consimtamantului la instanta de la domiciliul paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Custodie minor dupa noul cod isabel05 isabel05 buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor concubinaj Charma Charma Din relatia de7 ani de concubinaj am un baietel de 6 ani. Suntem despartiti in fapt de 3 ani datorita unor violente domestice din partea lui . Intrucat sunt ... (vezi toată discuția)