avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pe IT catre DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pe IT catre DIICOT

Buna ziua,

Sunt asociat intr-o firma impreuna cu o alta persoana in parti egale ( asociati si administratori ) care opereaza un site de comert online.

In ultimele 2 saptamani au intervenit cateva probleme de nefunctionare a site-ului datorita unei persoane care a reusit a patrunda anonim in sistem, numit generic "hacker" cum probabil ati mai auzit.

Parerea asociatului meu este ca in cazul in care cineva / persoana necunoscuta care poate fi de oriunde din lume ataca ( saboteaza e un termeni mai corect in acest context? ) siteul precum s-a intamplat in aceasta perioda ar dori sa depuna o plangere penala in sensul asta ( asa a inteles el ca persoana care face astfel de actiuni ar putea fi descoperita si cei care se ocupa asa ceva sunt Biroul de Criminalitate Organizata si Terorism).

Am cateva intrebari pe marginea acestui aspect la care asociatul nu m-a lamurit:

1. Acest birou se ocupa de asa ceva pentru site-ul unei firme? ( sau e de datoria specialistului firmei pe aceste probleme )

Asociatul sustine ca acest birou se ocupa gratis si ca descopera cine face aceasta infractiune.

Credeti ca in cazul in care s-ar ocupa exista vreo garantie ca va fi descoperit acest "hacker"?

2. Asociatul poate inainta plangere penala ( si impotriva cui? din moment ce nu se stie presupusul autor ) catre acest birou? Daca da atunci o poate face in nume propriu pe persoana fizica sau trebuie sa convoace AGA care sa-i aprobe mai intai aceasta cerere?

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:59, 15 Septembrie 2014
poate sa faca o plangere penala insa nu va rezolva nimic.nu se ocupa diicot-ul cu copii ce fac ddos
Depuneti plangere pe numele firmei ! Depuneti plangere la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice .... Ca de aici , se trimite la DIICOT ! Fapta se incadreaza la art. 360 din Noul Cod Penal !
DDoS-ul e altceva decat spargerea websiteului (adica acces neautorizat la un sistem informatic). Sigur, reprezentatul firmei poate face plangere cum vi s-a spus. Insa daca spargatorii au stiut ce fac nu li se va gasi prea usor urma, asa ca plangerea ar putea ramane fara urmari. Pentru server trebuiesc facute updateuri in fiecare zi (inclusiv sambata si duminica), plus ca trebuie luate masuri suplimentare de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa fiu arestat Cristi097 Cristi097 Pe scurt, am spart un site.M-am oferit sa ii ajut pe oameni sa il repare cu conditia sa imi trimita niste bani. A zis ca mai bine ne intalnim si vorbim.Sunt de ... (vezi toată discuția)
Care este autoritatea competenta anti infractiuni informatice ? Szikla Szikla Salutari A-s avea o intrebare , recent am avut o experienta cu o bresa de siguranta la intimitatea de pe chaturi , telefon, etc ...sa-u luat conversati si ... (vezi toată discuția)
Spargerea contului de facebook Marga B. Marga B. Buna ziua. Am rugamintea sa ma indrumati privind urmatoarea situatie. Fostul sot, saptamana trecuta, mi a spart contul de facebook. Noaptea la ora 3. Site ul ... (vezi toată discuția)