avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spargerea contului de facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spargerea contului de facebook

Buna ziua. Am rugamintea sa ma indrumati privind urmatoarea situatie. Fostul sot, saptamana trecuta, mi a spart contul de facebook. Noaptea la ora 3. Site ul mi a trimis alerta de conectare cu locatia si IP ul. La momentul cand am descoperit, el era activ pe contul meu. Citea, copia, habar nu am ce a facut.
L am contactat a doua zi pe messenger si a recunoscut ca a intrat si ca din punctul lui de vedere nu e nimic grav, doar s a uitat"putin". Ideea e ca el nu se pricepe si mai mult ca sigur a apelat la un hacker.
Situatia nu poate ramane asa, mi a fost incalcat un drept,. Eu nu sunt in tara, deci cum as putea sa depun o plangere penala si cine are competenta pentru asa ceva, politia sau procuratura? Plangerea si dovezile aferente pot fi trimise online?

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Din descrierea dvs pare sa fie vorba de savarsirea infractiunii prev.si ped. de art. 360 c.p."accesul ilegal la un sistem informatic".
Puteti depune plangere la DIICOT.
Aveti dreptul sa va angajati un avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coruptia din romania ! ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! Am si eu o intrebare . Legea in Romania nu e pentyru toti la fel ? CUm vine asta , um hacker ia spart email-ul sefului SRI si a fos inchis 4 ani ... (vezi toată discuția)
Ordonantele procurorilor ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! In urma cu 7 lui mi s-a spart contul de facebook . cei care mi l-au spart mi-au restrictionat accesul la cont pentru 3 zile , mi-au vazut mesaje ... (vezi toată discuția)
Violare de corespondenta si amenintari alexandradavid alexandradavid buna ziua lucrez la DGASPC in urma cu 1 an jum mi au fost sparte conturile de facebook si de mail si folosite de mai multe persoane inclusiv fostul sot care ... (vezi toată discuția)