avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa inventar

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: acim in an de zile m-am angajat la un magazin metalo-chimic, am facut inventar si am constatat ca era o lipsa in gestiune de aproximativ 12.000 de lei, dar administratorul sustinea ca stie despre ce e vorba, ca a luat el marfa pentru amenajarea magazinului. Mentionez ca in incinta acestui magazin mai se afla un magazin alimentar, si un magazin de haine si accesorii. Pe parcursul anului, eu plecam din magazin ca sa duc marfa la clienti, vara lipseam chiar si jumatate de zi, in timpul asta la mine vindea fie colegele de la alimentar, fie celelalte. Programul meu de lucru incepea la 08.00 si se termina la 18.00 (in statul de plata figuram cu 8 ore), dar dimineata magazinul alimentar se deschidea la 06.00 si se inchidea la 21.00, timp in care eu nu mai eram acolo, dar se mai vindea de la mine din magazin. .Administratorul a spus ca nu-si permite sa inchida magazinul la 18.00 cand plec eu, si ca trebuie sa mai vanda in continuare. In decembrie anul trecut, am facut din nou inventarul, si s-a constatat din nou o lipsa de aproximativ 9000 de lei. Acum administratorul imi spune ca eu am luat aceasta suma de bani, si ma puna sa o platesc. eu stiu sigur ca nu i-am luat, si nu am de unde sa platesc, dar nu stiu ce sa fac. Ce mi se poate intampla, care pot fi consecintele? Va multumesc foarte mult, si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 3 Februarie 2014
In acest caz, angajatorul va poate actiona in instanta pentru a recupera acel prejudiciu.
Multumesc pentru raspuns. Dar suma nu se imparte din moment ce nu am vandut numai eu? Si cum imi poate demonstra ca a acoperit lipsa de la primul inventar? Daca lipsa nu a acoperit-o, cum imi poate cere mie sa platesc?
Art. 255 C.mun.
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.

(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune ralucaradulet ralucaradulet buna, am si eu niste nelamuriri in legatura cu niste lipsuri in inventare. lucrez la o firma care detine 4 magazine, eu lucrand impreuna cu mama mea la unul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in data de 8 martie 2020 mi-am dat demisia de la locul ... Anee2020 Anee2020 Buna ziua in data de 8 martie 2020 mi-am dat demisia de la locul de munca . Am lucrat la un magazin alimentar si sefu imi spune ca nu imi da salarul de pe ... (vezi toată discuția)
Demisie/notificare fara preaviz in perioada de proba-consecinte? adel_aida adel_aida Buna ziua Va rog mult am nevoie de ajutor cu un raspuns,chiar si mai multe sun binevenite. Lucrez ca vanzatoare la un magazin de haine.Am contract pe ... (vezi toată discuția)