avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debit Cosmorom
Discuție deschisă în Executare silită

Debit Cosmorom

Buna ziua,
In 2001, am facut un abonament la Cosmorom la care am renuntat insa imediat din diverse motive. Nu am folosit niciodata acel abonament, sau cel putin eu nu-mi aduc aminte. Nu mai tin minte nici ce s-a intamplat cu telefonul. Ceea ce stiu sigur este nu mi-a venit niciodata de la ei vreo factura sau vreo instiintare de plata. Problema mea este ca ieri a venit prin posta de la firma KSI - se ocupa de recuperari creante - ca am de plata 2.800.000 lei factura Cosmorom din 2001 si penalitati de 26.000.000 lei. Va rog, ce pot sa fac in acest caz. Da-ti-mi un sfat, va rog. E normal ca dupa 4 ani sa ma trezesc cu o astfel de adresa?? Penalitatile acestea sunt pe o factura de care nu am stiut nicciodata, pentru ca nu a venit nimic la mine si nici nu a sunat vreodata cineva de la Cosmorom sau sa trimita ceva...Ce sa fac? Daca platesc doar factura aceea, ce se poate intampla? Daca eu arat ca nu am primit instiintari de la ei vreodata, am sanse ca ei sa renunte la penalitati??
Va rog, da-ti-mi un sfat. Penalitatile alea reprezinta totusi o suma care nu e chiar mica, iar eu niciodata nu am fost in situatia de a ramane datornica la vreo companie de servicii sau la Stat
O sa primesti citatie pentru judecata. Invoca prescriptia.
Oricum nici unii nu trec la executare silita.
Sincer, nu inteleg foarte bine ce anume trebuie sa fac. Cum adica sa invos prescriptia? Si ce inseamna ca ei "nu trec la executare silita". Imi pare rau, dar nu am cunostinte juridice si nu inteleg deloc raspunsul dvs.
Sincer, nu inteleg foarte bine ce anume trebuie sa fac. Cum adica sa invoc prescriptia? Si ce inseamna ca ei "nu trec la executare silita". Imi pare rau, dar nu am cunostinte juridice si nu inteleg deloc raspunsul dvs.
Dupa trecerea a 3 ani de la data scadentei datoriei aceasta se considera prescrisa. Persoana creditoare nu mai poate solicita concursul statului pentru recuperarea aceasta. Altfel spus daca timp de 3 ani nu ai facut nimic sa recuperezi datoria- nu mai poti sa o recuperezi. Dar acest aspect trebue invocat in fata instantei daca te vor actiona in judecata.
In cazul operatorilor de telefonie mobila, chiar daca obtin hotarare judecatoreasca prin care te obliga la plata datoriei, nu se merge mai departe decat in situatii exceptionale (datorii mari).
Multumesc mult de tot. Acum este clar

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate recuperare datorii Tempo Tempo Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Va rog, ajutor, nu stiu ce sa fac! izsak carmen izsak carmen sunt carmen. in 2003 am luat un credit de la BCR. LA EXPIRAREA ACESTUIA AM ACHITAT SUMA RESPECTIVA, RAMANAND DE PLATIT O VALOARE DE 700 RON. DIN CATE IMI ADUC ... (vezi toată discuția)