avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurare apartament in favoarea bancii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurare apartament in favoarea bancii

Buna ziua,
As avea 2 intrebari si apreciez timpul pentru raspuns:

1. Am avut un credit ipotecar pentru care a trebuit sa fac polita de asigurare apartament in favoarea bancii. Eu creditul l-am inchis in decembrie 2013, iar polita achitata integral expira in 11 martie 2014, atunci ar terbui innoita. Cum eu am inchis creditul ma astept ca pe , perioada decembrie 2013-martie 2014 sa mi se returneze diferenata de bani din polita. Este corect sau am asteptari prea mari?

2. Am vandut un apartament, si am primit o informatie precum ca am dreptul sa cer fondul de rulment pentru care am achitat la administratie. Daca acesta nu a fost folosit pentru apartamentul nostru, nu avem restante, ar trebui sa mi se restituie sau nu?
Mentionez ca la noi se plateste separat fond de rulment si fond de reparatii, care se foloseste la reparatii bloc.

Multumesc


Cel mai recent răspuns: nicoles23 , utilizator 14:30, 3 Februarie 2014
Va pot raspunde doar la intrebarea 2:
- fondul de rulment se poate recupera doar in cazul instrainarii proprietatii, asa cum ati protejat dvs.; deci daca as. prop. v-a eliberat o adverinta de debit in vederea instrainarii proprietatii, puteti face o cerere prin care sa solicitati recuperearea fd. de rulment; pe de alta parte, va puteti intelege si cu cumparatorul sa-i transmiteti lui valoare acestui fond, insa va trebui sa va "deconteze" acesta valoarea respectiva...
nicoles23 a scris:


1. Am avut un credit ipotecar pentru care a trebuit sa fac polita de asigurare apartament in favoarea bancii. Eu creditul l-am inchis in decembrie 2013, iar polita achitata integral expira in 11 martie 2014, atunci ar terbui innoita. Cum eu am inchis creditul ma astept ca pe , perioada decembrie 2013-martie 2014 sa mi se returneze diferenata de bani din polita. Este corect sau am asteptari prea mari?




Nu vi se returneaza nimic. Beneficiarul asigurarii sunteti Dvs si nu banca.Pe perioada creditului doar ati cesionat drepturile bancii Din martie 2014 puteti renunta la asigurare.

Cum sunt eu beneficiara? Polita am platit-o eu, dar am facut-o cesionata in favoarea bancii.

Ok, din martie renunt oricum la polita, dar totusi sunt 2 luni jumate-3 in care e platita polita iar apartamentul nu mai e ipotecat .

Am o cunostita, care a facut cerere la unitatea emitenta de asigurare si , si-a recuperat banii platiti pe luniile ramase, de la inchiderea creditului pana la expirarea politei. Inseamna ca la unele firme de asigurari se poate si la altele nu?
Dvs ati avut 2 contracte : unul cu banca pentru credit si unul cu firma de asigurari pentru asigurare. Temporar ati cesionat drepturile politei de asigurare bancii.
Daca in contractul cu firma de asigurare aveti clauza de reziliere veti primi banii inapoi. Cautati polita si cititi in ce conditii o puteti rezilia .
Pai temporarul ala este pe durata creditului, si banca oricum te obliga sa iti faci asigurare in favoare ei...deci da am inteles.
Am sa caut in polita clauza de reziliere contract sa vad daca se restituie banii.

multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare apartament dubla miky_28 miky_28 Buna ziua,va scriu in speranta ca cineva va sti sa imi dea un raspuns la problema mea.In anul 2007 am cumparat un apartament prin credit ipotecar,asigurarea ... (vezi toată discuția)
Aigurare casa ipotecata alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă cu banii deja plătiți băncii în cazul în care un apartament achiziționat prin prima casă este distrus într-un dezastru natural? insomnia13ro insomnia13ro Bună ziua, Am achiziționat un apartament prin Prima Casă și până acum am achitat aproximativ o treime din valoarea creditului. La semnarea ... (vezi toată discuția)