avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere reevaluare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere reevaluare pedeapsa

Buna ziua, m-ar interesa in cazul unei pedepse de 10 ani pentru inselaciune, executate 10 luni, ce se poate cere in cazul unei contestatie la executare urmare intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si de Procedura Penala? Poate fi schimbat si modul de executare in arest la domiciliu?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 11:00, 5 Februarie 2014
Arestul la domiciliu se refera strict la perioada arestarii preventive,o hotarare definitiva de condamnare cu inchisoare poate fi savarsita doar in penitenciar.
Nu stiu insa daca puteti face o contestatie la executare avand in vedere ca pedeapsa este mare in raport cu maximul prevazut de NCP.
Asta trebuie sa vb cu un avocat
Scuze, insa maximul in noul cod penal pentru inselaciune e de 5 ani....
in urma contestatiei pedeapsa va fi redusa la 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal cristinna cristinna Buna seara, Revin in forum dupa a o perioada de timp cu cateva intrebari: -Cand intra in vigoare noul Cod penal? - In cazul unei condamnari ,pentru ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv+mandat arestare preventiva tudor2017 tudor2017 Buna ziua , pentru un Condamnat definitiv care este in arest si isi executa pedeapsa , intre timp a primit si un mandat de arestare preventiva in alt dosar . ... (vezi toată discuția)