avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

Daca in clasa 6 nu am decat cheltuieli cu amortizarea si in clasa 7 venituri din dobanzi de pe extrasul de la banca pot suspenda activitatea firmei pe 3 ani?Si odata suspendata activitatea se mai inregistreaza aceste venituri si cheltuieli in balante? Suspendarea presupune si un control fiscal?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 09:06, 27 Mai 2009
Am citit urmatorul proiect, va rog sa ma ajutati daca procedez bine sau nu:
Persoanele juridice ar putea beneficia de un regim derogatoriu pentru plata taxelor si impozitelor, in caz de inactivitate temporara, conform unui proiect de ordin elaborat recent de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
...
Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu, contribuabilii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii de plata catre bugetul general consolidat; / NU E CAZUL
b) sa nu desfasoare nici un fel de activitate; / NU E CAZUL
c) sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare, venituri extraordinare si/sau alte elemente similare veniturilor; /
dobanda banca

d) sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
/ crestere copil 2 ani

e) sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor; / rambursare de la FNUASS
f) sa nu fie in curs de derulare un control fiscal. / NU E CAZUL
Intrebare:
In cazul de sus, adica am 1 persoana in conc. crestere copil 2 ani, am de recuperat CM de la FNUASS, contul bancar nu inchid din cauza ca am de recuperat suma de la FNUASS; deci am rulaj (comision+dobanda), e corect sau posibil sa suspend activitatea firmei (macar pe perioada in care angajata este in CCC), si astfel nu platesc impozit forfetar iar la ANAF depun declaratiile necesare cu valoare 0, sau directia finantelor va hotari daca am sau nu de platit impozit forfetar.
Multumesc anticipat pt. ajutor
O singura dilema ar fi in cazul dmv:crestere copil pana la 2 ani?....cat timp mai are aceasta persoana pana sa se termine perioada de pana la 2 ani?Cel mai bine ar fi sa suspendati pentru perioada cat angajata este in CCM.Intre timp suspendarea se face de la Oficiul Registrului Comertului.Dupa suspendarea de la Registrul comertului dmv va trebui sa faceti o cedere de derogare , prin care sa nu mai depuneti declaratiile aferente impozitului pe profit si a decontului de TVA , daca este cazul....acestea intocmindu-se pe o.Iar in contabilitate , o sa operati dupa ce perioada de suspendare nu mai este valabila.
daniela vorovenci a scris:

O singura dilema ar fi in cazul dmv:crestere copil pana la 2 ani?....cat timp mai are aceasta persoana pana sa se termine perioada de pana la 2 ani?Cel mai bine ar fi sa suspendati pentru perioada cat angajata este in CCM.Intre timp suspendarea se face de la Oficiul Registrului Comertului.Dupa suspendarea de la Registrul comertului dmv va trebui sa faceti o cedere de derogare , prin care sa nu mai depuneti declaratiile aferente impozitului pe profit si a decontului de TVA , daca este cazul....acestea intocmindu-se pe o.Iar in contabilitate , o sa operati dupa ce perioada de suspendare nu mai este valabila.

Nu va suparati, dar nu prea inteleg ...... ce vret sa spuneti "Cel mai bine ar fi sa suspendati pentru perioada cat angajata este in CCM", sa suspende ce?contractul de munca,activitatea societatii? (CIM a fost suspendat deja cand angajata a depus cererea de acordare a concediului pentru cresterea copilului)
Acum a intrat in CCC, mai are 20 de luni.
1) Inteleg ca pot suspenda activitatea firmei din momentul in care angajata a intrat in concediu de crestere copil.
2) Ca sa nu platesc impozit forfetar ajunge sa obtin suspendarea activitatii firmei? sau trebuie sa depun si la finante o cerere sau o declaratie prin care predau o copie de la ORC ca nu mai am activitate sa nu-imi trimita somatii ca am de platit impozit.
3) Cererea de derogare prin care sa nu mai depun declaratiile nu cred ca mi se accepta deoarece nu indeplinesc toate conditiile adica punctul c) si e) => asa ca declaratiile le predau cu 0
c) sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare, venituri extraordinare si/sau alte elemente similare veniturilor; / o sa am comision si dobanda bancara e foarte putin dar totusi este, eventual il consider 0 deoarece deobicei e 0,.. ron
e) sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor; / eu am de recuperat bani de la FNUASS
2) Banii ce se va rambursa (peste nu stiu cat timp) de la FNUASS pot sa-l scot din banca in perioada suspendarii (prin restituire imprumut patron)?
3) la predarea bilanturilor o sa apare miscari in casa si banca asta nu o sa fie problema?
4) la reluarea activitatii voi mai fi platitor de impozit pe venit? sau pierd acest tip de impozitare?

Sper ca am reusit cumva sa explic problemele mele .
La reluarea activitatii veti fi platitor de impozit pe profit, cererea de restituire FNUASS este depusa ?daca este depusa nu dureaza mult , cel putin eu am avut o astfel de cerere si in timp de 30 zile a fost solutionat.Cred ca celelalte venituri ,cheltuieli se pot ingegistra la reinceperea activitatii (se depun situatii cu 0)

Alte discuții în legătură

Orc sau administratie financiara ? NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)