avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

Daca in clasa 6 nu am decat cheltuieli cu amortizarea si in clasa 7 venituri din dobanzi de pe extrasul de la banca pot suspenda activitatea firmei pe 3 ani?Si odata suspendata activitatea se mai inregistreaza aceste venituri si cheltuieli in balante? Suspendarea presupune si un control fiscal?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 09:06, 27 Mai 2009
Imi dati sperante, am auzit ca trebuie sa astepti (la noi in MS) si 6 luni ca sa iti vireze banii.
a) Deci dupa ce obtin de la ORC dovada suspendarii activitatii firmei, nu mai platesc impozitul, dar declaratiile le depun la finante cu valoare 0?
b) In legatura cu ridicararea de numerar din banca: ridic banii in perioada suspendata iar inregistrarile in contabilitate le fac cand reincep activitatea? sau pot sa am rulaj in banca->casa si pe perioada suspendata; rulaj ce se va observa in bilant iar acesta nu va fii o problema?
Nu mai stiu cum sa procedez sa fie totul OK.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
barta mihaela a scris:

.......Acordarea regimului derogatoriu va scuteste de depunerile de declaratii,pe respectiva perioada.

presupun ca numai in cazul in care indeplinesc si conditia:
e) sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor; / eu am de recuperat bani de la FNUASS

Alte discuții în legătură

Orc sau administratie financiara ? NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Cand s-a introdus forfetarul ,eu cu o societate care n-a functionat niciodata am intentionat sa depun declaratia 100 in iulie 2009 tot pe 0 insa ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)