avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator

Buna ziua! Am o nelamurire.Sunt numit curator intr-un proces de punere sub interdictie,dar in acelasi timp si in alt proces de reprezentare al bolnavului pentru instrainarea unui imobil.Mentionez ca actiunea a fost formulata pentru ambele cazuri,iar cei de la judecatorie au impartit actiunea(disjunctie).
Vreau sa imi spuneti daca eu pot fi curator pentru ambele cazuri.Intreb acest lucru fiindca doamna judecatoare la cazul de punere sub interdictie a spus ca nu este in masura sa ia o astfel de decizie si a cerut parerea autoritatii tutelare de la primarie.Acestia din urma mi-au raspuns ca nici ei nu sunt in masura sa desemneze persoana in acest caz.Astept un raspuns.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: arabela2014 , utilizator 13:40, 3 Februarie 2014
Eu cred ca ar fi chiar de preferat sa fie aceeasi persoana.
Este de competenta instantei de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare unui parinte de copil cu handicap grav,ce a implinit 18 ani lecualex lecualex buna!..va rog sa`mi spuneti,ce acte sunt necesare obtinerii unei curatele mamei,pentru fiica ce a implinit 18 ani si este cu handicap grav.mentionez ca de trei ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Tutela danielapv danielapv Vreau sa preiau tutela unei persoane de 50 de ani cu schizofrenie .Mama ei traieste dar are 87 de ani.Cum sa procedez? (vezi toată discuția)