avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cu acordul partilor la cererea angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cu acordul partilor la cererea angajatului

Buna ziua,
Lucrez in actualul loc de munca de 14 ani.CCM prevede plata a 6 salarii compensatorii in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului. Avand in vedere ca volumul meu de munca a crescut (si datorita reducerilor de personal operate in ultimul timp) sunt in situatia in care , pur si simplu, doresc sa-mi caut alt drum. As putea beneficia de sal. compensatorii daca cer incetarea CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 3 Februarie 2014
Contractul de munca poate inceta:
de drept;
ca urmare a acordului partilor la data convenita de acestea;
ca urmare a vointei unilaterale a uneia din parti.
Dvs. va incadrati in ultima situatie deci nu beneficiati.
@ luiza_omer

Daca solicitati incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor, asa cum reiese din CCM-ul invocat de dvs, nu veti beneficia de salariile compensatorii.

Art. 17 din Legea nr.76/2002
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim sorineldobre sorineldobre In ce situatii exacte de desfacere CIM salariatul are dreptul la somaj? Sigur avand si contributia de 12 luni din ultimele 24 platita la somaj. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Sub ce articol poti intra in somaj? ina1104 ina1104 buna ziua, astazi am primit preavizul de la angajator, cu incetarea cim cu art 55. nu sunt de acord, vreau sa pot intra in somaj pana imi gasesc altceva. cum ... (vezi toată discuția)
Conditiile de incetare a cim pentru a beneficia de somaj alinacostandache alinacostandache Care sunt conditiile de incetare a contractului de munca pentru a beneficia de indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)