Buna Ziua. Pe data de 10.05.2014, inceteaza concediul pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani...doresc sa revin la serviciu cu o luna mai devreme mai exact pe 10.04.2014 . Intrebarea mea este cand depun cerere pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei pentru perioada 10.04.2014-10.05.2014 ?
Si la ce data trebuie sa faca angajatorul incetarea suspendarii contractului de munca?
Va multumesc.
Buna ziua. Am fost la Directia de asistenta sociala si am comunicat faptul ca sotul meu nu poate efectua ultima luna a concediului de crestere pentru copil, respectiv 10.04.2014-10.05.2014, drept pentru care eu imi voi relua activitatea la data de 10.04.2014, dar mi-au spus ca nu beneficiez pentru acea luna de stimulent de insertie. Nu inteleg de ce? pentru ca legea spune clar: persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani are dreptul sa primeasca stimulentul de insertie in situatia in care realizeaza venituri supuse impozitarii, dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani. As dori daca se poate si de la d-voastra un raspuns. Va multumesc.