avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea activitatii si stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea activitatii si stimulentul de insertie

Buna Ziua. Pe data de 10.05.2014, inceteaza concediul pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani...doresc sa revin la serviciu cu o luna mai devreme mai exact pe 10.04.2014 . Intrebarea mea este cand depun cerere pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei pentru perioada 10.04.2014-10.05.2014 ?
Si la ce data trebuie sa faca angajatorul incetarea suspendarii contractului de munca?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: dan197 , utilizator 16:07, 6 Februarie 2014
@ dan197

1. Cererea de acordare a stimulentului de insertie va trebui facuta odata cu cererea de reluarea a activitatii.

2. In acest caz, data incetarii supendarii c.i.m. va fi data de 10.04.2014.
Va multumesc .
Buna ziua. Am fost la Directia de asistenta sociala si am comunicat faptul ca sotul meu nu poate efectua ultima luna a concediului de crestere pentru copil, respectiv 10.04.2014-10.05.2014, drept pentru care eu imi voi relua activitatea la data de 10.04.2014, dar mi-au spus ca nu beneficiez pentru acea luna de stimulent de insertie. Nu inteleg de ce? pentru ca legea spune clar: persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani are dreptul sa primeasca stimulentul de insertie in situatia in care realizeaza venituri supuse impozitarii, dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani. As dori daca se poate si de la d-voastra un raspuns. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie CATALENA CATALENA Buna ziua, Vreau sa ma lamuriti intr-o privinta daca se poate. Am o salariata care la momentul actual are contractul de munca suspendat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil cameliadaj cameliadaj Buna ziua, sunt in concediu crestere copil de 7 luni.Am dosarul facut pentru 24 de luni. Intentionez sa ma intorc in campul muncii mai devreme de 24 de luni. ... (vezi toată discuția)