avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce înseamnã soluția ”dezînvestire” ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce înseamnã soluția ”dezînvestire” în acest caz?

Buna ziua
As dori sa stiu ce inseamna urmatoarele ,,concluzii" intr-un proces care nu a fost inca judecat,proces pentru partaj. Va multumesc anticipat.

Complet: Complet C4 Camera Consiliu
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Anulează cererea reconventionala.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:25, 6 Februarie 2014
maryan_eu a scris:
Este strigator la cer, ca din cauza taxei de timbru sa nu se poata continua desfasurarea procesului, unde doi oameni isi impart bunurile...stiu ,este de preferat sa se solutioneze pe cale amiabila dar in cazul in care nu se prefera asta ...te duci la o instanta
de la care te astepti sa dea solutia cat mai echitabil si mai rapid insa te tin ei pe loc din cauza unei taxe!!!
Scuze daca am suparat pe cineva cu asta,insa e inadmisibil!!!

Îmi pare rău, însă nu este nici inadmisibil și nici strigător la cer. Aceasta este legea. Taxele de timbru se plătesc anticipat iar neplata lor se sancționează cu anularea cererii.

Părerea mea este că dvs., fiind pârât, nu mai aveți ce să faceți acum. Dacă reclamantul va introduce din nou cererea de chemare în judecată, atunci veți putea formula o nouă cerere reconvențională. Dacă nu puteți să achitați taxa judiciară de timbru, aveți posibilitatea să formulați, împreună cu cererea reconvențională, cerere de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru conform OUG nr. 51/2008. Dacă îndepliniți condițiile prevăzute în acest act normativ, veți fi scutit de plata taxei judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere finala (dezinvestire) LDMUNTEANU LDMUNTEANU Complet: Camera de Consiliu Tip solutie: anuleaza cererea; Solutia pe scurt: Anuleaza cererea formulata de reclamantul .....Cu drept de cerere de reexaminare ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar MYLYMYLY MYLYMYLY BUNA ZIUA. am gasit intampaltor numele meu intru n partaj judiciar ca parat fara a fii anuntata.iar rezultatul fiind posibil de dezbatere succesiune.Tip ... (vezi toată discuția)