avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Deturnare de fonduri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Deturnare de fonduri

Buna ziua, am o rugaminte scurta, o anumita primarie din judetul Caras- Severin a realizat un proiect european, ceva despre dezvoltarea turismului in mediul rural, au obtiut o finantare publica,dar aici apar niste nereguli, au construit un centru de informare turistica, o cladire simpla de 35-40 m patrati( costurile fiind de aproximativ 20-30. mii de euro), iar pe panoul alaturat este afisata valoarea proiectului de atntie....197.000 euro, deci undeva au disparut 160.000 de euro.Unde ma pot adresa cu o plangere sau o sesizare pentru a se efectua un control asupra acestor nereguli?

Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 12:30, 6 Februarie 2014
Dvs ati fost implicat in proiect ? Cunoasteti toate datele concrete ale proiectului sau sunt supozitii? Va intreb acest lucru, deoarece la aceste proiecte se pot face corectii pe sumele contractate, proiectul poate contine si alte linii bugetate decat constructia efectiva. Daca implementarea proiectului nu s-a facut corect, primaria nu va primi banii solicitati prin cererile de rambursare. Sumele cheltuite trebuie justificate.
Exista diferenta intre valoarea contractata a proiectului si suma cheltuita.
Sunt, precum vedeti, mai multe aspecte de stiut si pentru care trebuie sa aveti dovezi pana la a face o reclamatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma luminoasa /banner simona_palade simona_palade buna ziua! mi-am deschis o firma si acum vreau sa-i fac publicitate. Vreau sa pun un banner pe cladire ( cladire proprietate personala ):cladirea are 3 ... (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene: masurile 312, 313 MobilierCafenele MobilierCafenele Este destul de bine informata lumea referitor la fondurile europene nerambursabile? Stiti ca ele se dau si pentru dezvoltarea unei afaceri? Sau pentru ... (vezi toată discuția)