avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reevaluare pedeapsã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reevaluare pedeapsã

Buna ziua. Exista cumva un model de cerere pentru reevaluarea pedepsei in urma schimbarii codului penal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dalin23 , utilizator 17:12, 3 Februarie 2014
Nu exista reevaluare. Singurul lucru in avantajul Dvs ar fi sa verificati daca pe legea noua limita maxima a pedepsei pt infractiune e mai mica decat pedeapsa aplicata.
Nu este mai mai mica deoarece el a fost condamnat si in baza art. 76 lit a. (când minimul special al pedepsei închisorii este de 10 ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de 3 ani) si a avut condamnarea de 3 ani iar acum s'a schimbat la incadrare cu minimul de 5 ani si ar fi art 76 lit b (când minimul special al pedepsei închisorii este de 5 ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de un an).....de asta vroiam sa stiu daca poate face o cerere pentru a'i reevalua pedeapsa....:-/
ce pedeapsa a luat si care a fost incadrarea
A luat condamnare de 3 ani .Incadrarea era 10-20 ani, iar acum e 5-12 ani.
Legea 143/2000 art.2 alin.2. -trafic de droguri
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
dalin23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ncp ( din nou) dalin23 dalin23 Buna ziua. \\"În baza art. 2 alin. 2 rap. art. 2 alin. 1 din legea 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74 lit. a C.pen., art. 76 lit. a C.pen., ... (vezi toată discuția)
Calcul circumstante atenunate law_and_order law_and_order Buna seara! deranjez si eu cu o intrebare ca nu prea inteleg cum se calculeaza circumstantele atenuante la infractiunile grave.. sa zicem de exemplu ca ... (vezi toată discuția)
Concurs circumstante atenuante si stare de agravare isabelap isabelap Buna ziua! Invatand pentru examen si ajungand la sfarsit (cand cica am invatat si stiu) dau peste exemplul urmator: \"In cazul infractiunii de furt calificat, ... (vezi toată discuția)