avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aplicare lege penala mai favorabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aplicare lege penala mai favorabila

Buna seara.

Varul meu a fost condamnat in minorat la o pedeapsa de 3 ani inch sub supraveghere pentru talharie. Ulterior, dupa un an si jumatate, a fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani inchisoare pt trafic de droguri la care s-a adaugat pedeapsa neexecutata de 3 ani din minorat. Ambele condamnari au fost primite in baza codului vechi. In prezent, varul meu se afla in executarea acestui mandat de 7 ani pentru cele 2 pedepse, aflandu-se inchis.
Intrebarea mea este: noul cod penal il poate ajuta sa scape cumva de pedeapsa din minorat sau sa i se reduca pedeapsa aceasta?
Din pacate, familia nu isi permite un avocat si am dori sa stim ce fel de cerere sa -i spunem sa formuleze si la termen sa ii numeasca avocat din oficiu.
Multumesc
Florin

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant (vezi toată discuția)
Arestat pentru 29 de zile kta16 kta16 Buna ziua! Daca cineva este arestat 29 de zile pentru talharie, dupa aceste zile ar putea iesi, sau va ramane in continuare inchis. Din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)
Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)