avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar o locuinta dar studiind cf-ul vanzatorului am constatat o mare nepotrivire intre ceea ce exista si ceea ce apare in cf. Adica, casa este formata din 3 camere, bucatarie, baie, beci si un garaj, iar in cf apare : apartament II format dintr-o camera si o bucatarie (sup 45mp). exista vreo posibilitate ca vanzatorul sa-si intabuleze corect casa? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:37, 3 Februarie 2014
Cartea funciara s-a facut pe baza documentatiei cadastrale si, probabil, la data cadastrului, structura casei era aceea cuprinsa in CF; probabil ca, ulterior, din aceea unica camera, proprietarul a "realizat" 3 camere; INSA, este foarte posibil, ca cel care doreste sa va vanda imobilul respectiv sa nu fie proprietarul a tot ceea ce va prezinta:3 camere, bucatarie, baie, beci si un garaj, ci, in realitate sa fie proprietarul DOAR a ceea ce este cuprins in CF: o camera si o bucatarie (sup 45mp); ceea ce vi se vinde dvs. este exact ce cuprinde CF, asa incat, situatia fiind cel putin dubioasa, v-as sugera sa nu cumparati imobilul respectiv intrucat riscati foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru incomplet ged ged Vreau sa fac o cumparare a unui imobil (apartament in vila cu mai multe apartamente) Cred ca ca proprietarul a facut un cadastru incomplet, nu include niste ... (vezi toată discuția)
Casa fară cadastru si intabularebună ziua, am găsit o casă pe care vreau sa o cumpăr,casa ... Deigim Deigim Bună ziua, Am găsit o casă pe care vreau sa o cumpăr,casa este compusa din 4 camere ,doua bai,bucatarie ,beci si garaj si teren 330 de metri.Pretul ... (vezi toată discuția)
Schimbare cadastru alexstacescu alexstacescu Buna ziua, Am cumparat in urma cu 7 ani un imobil (garsoniera) intr-un bloc de locuinte care la origine a fost camin de nefamilisti. Acest bloc a fost ... (vezi toată discuția)