avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa fară cadastru si intabulareBună ziua, Am găsit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa fară cadastru si intabulareBună ziua, Am găsit o casă pe care vreau sa o cumpăr,casa ...

Bună ziua,

Am găsit o casă pe care vreau sa o cumpăr,casa este compusa din 4 camere ,doua bai,bucatarie ,beci si garaj si teren 330 de metri.Pretul ei este sub pretul pietei însă are si o problemă ,proprietarul nu are cadastru și intabulare pe două dintre camere.Intrebarea este ,ce riscuri implică cumpararea casei fără cadastru și intabularea celor două camere.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:21, 7 Februarie 2021
Ce riscuri? Păi in primul rând, fără cadastru și intabulare, nu puteti încheia actul legal, la notar.
Casa are acte perfect valabile pe: teren
două camere,bucatarie,baie ,garaj,pivnită-nu are pe două camere.An întrebat dacă pot cumpara ce este in acte urmând ca după cumparare sa intru in legalitate cu restul.
raluk0207 a scris:

Ce riscuri? Păi in primul rând, fără cadastru și intabulare, nu puteti încheia actul legal, la notar.

~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti cum.
Dacă mâine vine cadastristul să măsoare, va masura întreaga casa. Iar acte nu există decât pentru 2 camere. Ceea ce înseamnă că locuința va avea la măsurători o suprafata dubla decat in acte.
Nu puteți cumpăra doar cele doua camere pentru care există acte.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Danetalu Danetalu Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine categoría privind situatia noastra . Suntem 2 frati care am mostenit dupa moartea ultimului parinte un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa mireladalidis mireladalidis Buna ziua, Intentionez sa cumpar o locuinta dar studiind cf-ul vanzatorului am constatat o mare nepotrivire intre ceea ce exista si ceea ce apare in cf. ... (vezi toată discuția)