avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria si creditele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria si creditele

ce se intampla in cazul in care unul dintre parteneri are credit dinainte de casatorie? obligatia creditului devine comuna o data cu actul casatoriei ?

Nu va deveni comuna, ramane o datorie proprie a sotului ce a contractat.
Daca veti cumpara bunuri in comun, creditorul va putea cere partajul pt a putea executa silit partea sotului.
Puteti la casatorie sa adoptati regimul separatiei de bunuri si sa incheiati o conventie matrimoniala in acest sens.
Partenerul respectiv va plati dupa casatorie rata, la fel cum a platit-o si inainte. Daca sotul/sotia ii va da bani drept ajutor pt.a plati rata.....banuiesc ca incumba sotului/sotiei, ca, odata porniti pe acelasi drum, sa se ajute reciproc. Atat cat se poate. Oricum, banca va incerca recuperarea restantelor de la persoana care a incheiat contractul de credit. Daca aceasta va ajunge la un moment dat in imposibilitate de plata, se va actiona in consecinta,prin recuperarea sumelor din alte bunuri care pot fii valorificate.
se poate incerca recuperarea din bunurile sotului? ( care nu sunt comune, adica tot dinainte de casatorie)
Din bunurile debitorului..
Deci bunurile sotului care nu are credit sunt in siguranta dupa casatorie indiferent ce sa intampla cu creantele sotului care are credit. am inteles bn ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Divortt partaj! lacri76 lacri76 Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Pot sa cumpar o casa fara sotul meu ?sa fac acte doar pe numele meu.din diferite motive el nu vrea sa apara pe acest act.se poate?astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)