avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria si creditele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria si creditele

ce se intampla in cazul in care unul dintre parteneri are credit dinainte de casatorie? obligatia creditului devine comuna o data cu actul casatoriei ?

daca nu exista nici un act aditional la contractul de credit in care sa devina codebitor, in principiu, da.
Multumesc
Pe cale de contestatie la executare ,se poate proceda la imparteala bunului proprietate comuna devalmasa, urmand a fi individualizata cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.
( in cazul neplatii creditului de catre unul dintre soti ).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortt partaj! lacri76 lacri76 Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Pot sa cumpar o casa fara sotul meu ?sa fac acte doar pe numele meu.din diferite motive el nu vrea sa apara pe acest act.se poate?astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)