avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

daca acum un an am avut un dosar cu conducere cu permis suspendat beneficiez si eu de cea mai blanda pedeapsa?

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:47, 4 Februarie 2014
Bineinteles.
A fost data o hotarare definitiva de instanta de judecata sau dosarul inca nu a ajuns in instanta?

Daca exista o hotarare definitiva de condamnare cu suspendare atunci suspendarea conditionata sub vechiul cod ramane in vigoare si dupa noul cod.

Daca inca nu a fost data o hotarare definitiva se poate aplica o amenda penala dupa NCP in locul unei condamnari cu suspendare, dar nu in mod obligatoriu.
In ambele cazuri permisul se anuleaza, singura diferenta este termenul dupa care se poate sustine examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere, 6 luni in cazul amenzii penale, 12 luni in cazul pedepsei cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool, durata de instrumentare remus08 remus08 ce se poate face , daca perioada de instrumentare a durat 10 luni si inca dureaza . [Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul in aceste conditi? NeluTeodorvici NeluTeodorvici Am fost condamnat la 4 luni inchisoare cu suspendare conditionata a pedepsei,pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicol pe drumurile ... (vezi toată discuția)
Permis anulat seby2013 seby2013 buna seara! in 2013 am refuzat sa mi recolteze sange si am refuzat si proba cu etilotestu,pe data de 31.03 imi expirase nr la masina am fost gasit pe 01.04.am ... (vezi toată discuția)