avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reglementare salariu minim
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reglementare salariu minim

buna ziua,

Se poate sa imi spuna si mie cineva despre ultima reglementare( hotarare de guvern) in legatura cu salariul minim burut pe tara?
Firma la care lucrez este o firma de constructiii iar personalul este calificat.
Din cate stiu eu de la 1 ianuarie salariul minim pt personalul calificat este de 720 RON.
De la ITM mi s-a spus ca acesta se mai inmulteste si cu un coeficient de 1,2 (calificat) iar unul din motive este faptul ca , codul caen al firmei este specific constructiilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 13:01, 15 Aprilie 2009
Actul aditional la Contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii pe anii 2008-2009 nr. 744/2009 publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 2 din 2009.

Art. 50. - Salariul minim brut de baza pe ramura constructii se fixeaza la 650 lei pe luna, incepand cu data de 1.01.2009, pentru un program de lucru de 170 ore/luna.

Astfel pentru personalul calificat se va inmulti 650 cu 1.2, deci 780

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu Vioreld Vioreld salutare. firma la care muncesc are un compartiment de constructii si amenajari, dar nu aceasta este activitatea principala (codul caen este altul, nu unul ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie oana aniela oana aniela Va rog sa mi spuneti daca s a modificat salariul minim pe economie, Multumesc (vezi toată discuția)
Salariu minim muncitor calificat aleszia aleszia Care este salariul minim al unui muncitor calificat, al unui zidar mai exact ? de unde pot afla ? Va multumesc. (vezi toată discuția)