avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie, interpretare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie, interpretare

am primit o citatie de la politie in care scrie:"sesizare casa de pensii -art.244c.p"in calitate de martor.ce inseamna asta?multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:40, 4 Februarie 2014
Unde trebuie să vă prezentați? Nu a-ți menționat. Dacă la Poliție, atunci vă prezentați și vedeți motivul pentru care a-ți fost citat. Dacă nu vă este clar motivul invocat de organele de poliție, nu da-ți declarație și solicitați un nou termen și vă prezentați cu un avocat
marinica71 a scris:

am primit o citatie de la politie in care scrie:"sesizare casa de pensii -art.244c.p"in calitate de martor.ce inseamna asta?multumesc!

Citatia pe care dvs. ati primit-o trebuie sa cuprinda, cf. noului cpp urmatoarele:

a) denumirea organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată care emite citaţia, sediul său, data emiterii şi numărul dosarului;
b) numele şi prenumele celui citat, calitatea în care este citat şi indicarea obiectului cauzei;
c) adresa celui citat;
d) ora, ziua, luna şi anul, locul de înfăţişare, precum şi invitarea celui citat să se prezinte la data şi locul indicate;
e) menţiunea că partea citată are dreptul la un avocat cu care să se prezinte la termenul fixat;
f) dacă este cazul, menţiunea că, potrivit art. 90 sau art. 93 alin. (4), apărarea este obligatorie, iar în cazul în care partea nu îşi alege un avocat, care să se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un avocat din oficiu;
g) menţiunea că partea citată poate, în vederea exercitării dreptului la apărare, să consulte dosarul aflat la arhiva instanţei sau a parchetului;
h) consecinţele neprezentării în faţa organului judiciar.

Verificati daca pe acea hartie primita de dvs. figureaza toate acestea. Si mai ales, organul emitent.
Probabil este in legatura cu vreo sesizare facuta la casa de pensii, dvs. trebuind sa fiti prezent/a in calitate de martor. Probabil.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
ContSters170895, utilizator
Vedeti ca din martor se poate deveni invinuit.
Daca considerati ca exista riscul sa va autoincriminati aveti dreptul de a va chema avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare parchet AlexIvanovici11 AlexIvanovici11 Am primit o instiinatere de la parchet, in care zice \\"in conformitate cu art. 260 din Codul de procedura penala\\" mi-a fost inmanata cumunicarea ce ... (vezi toată discuția)
Instiintare pentru prezentare la politie- lipsa cnp /serie si nr. ci Stefan8998 Stefan8998 Am primit in data de 20.01.2017 o instiintare de prezentare de la postul de politie din comuna Grivita jud: Ialomita intr.un dosar penal 874/p/ 2016, insa in ... (vezi toată discuția)
Citatie politie lasata in barul de cartier pintiliii pintiliii Astazi am primit o citatie la postul de politie de care apartin, si ca un cetatean corect si speriat m-am dus intr-un suflet la politie pentru a afla motivul ... (vezi toată discuția)