avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie politie lasata in barul de cartier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie politie lasata in barul de cartier

Astazi am primit o citatie la postul de politie de care apartin, si ca un cetatean corect si speriat m-am dus intr-un suflet la politie pentru a afla motivul citarii, deoarece pe citatie nu era trecut decat mentiunea ca trebuie sa am buletinul iar daca nu ma prezint amenda este de 500lei . Cand am ajuns acolo politistul a refuzat orice dialog motivand ca trebuie sa revin la data cand am fost citata. Chiar daca am insistat au refuzat sa-mi comunice motivul pentru care am fost citat. Trebuie sa specific ca citatia a fost lasata la barul din cartier si nu inmanata personal, iar numele de familie de pe citatie are o litera gresita . Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie.
S-au oprit sa bea o bere si au lasat si citatia. Nu stiu cine a semnat pt. Primirea ai, pe mine m-a sunat un vecin care la randul lui a primit citatie si m-a anuntat ca am si eu una la bar. Cand am fost la politie am intredat de ce nu au trimis citatia prin posta , iar ei la randul lor m-au intrebat daca platesc eu costurile postale. Sper ca urmatoarea citatie o sa o trimita prin ramburs, pentru ca eu nu sunt un client fidel al barului din cartier.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Trebuie sa va prezentati la politie la data la care ati fost citat.Ciudat este faptul ca nu stiti motivul,deoarece,iata ce prevede art.258 din NCPP:

Art. 258

Conţinutul citaţiei

(1) Citaţia este individuală şi trebuie să cuprindă următoarele:

a) denumirea organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată care emite citaţia, sediul său, data emiterii şi numărul dosarului;

b) numele şi prenumele celui citat, calitatea în care este citat şi indicarea obiectului cauzei;

c) adresa celui citat;

d) ora, ziua, luna şi anul, locul de înfăţişare, precum şi invitarea celui citat să se prezinte la data şi locul indicate;

e) menţiunea că partea citată are dreptul la un avocat cu care să se prezinte la termenul fixat;

f) dacă este cazul, menţiunea că, potrivit art. 90 sau art. 93 alin. (4), apărarea este obligatorie, iar în cazul în care partea nu îşi alege un avocat, care să se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un avocat din oficiu

g) menţiunea că partea citată poate, în vederea exercitării dreptului la apărare, să consulte dosarul aflat la arhiva instanţei sau a parchetului;

h) consecinţele neprezentării în faţa organului judiciar.

(2) Citaţia transmisă suspectului sau inculpatului trebuie să cuprindă încadrarea juridică şi denumirea infracţiunii de care este acuzat, atenţionarea că, în caz de neprezentare, poate fi adus cu mandat de aducere.

(3) Citaţia se semnează de cel care o emite

Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare pentru prezentare la politie- lipsa cnp /serie si nr. ci Stefan8998 Stefan8998 Am primit in data de 20.01.2017 o instiintare de prezentare de la postul de politie din comuna Grivita jud: Ialomita intr.un dosar penal 874/p/ 2016, insa in ... (vezi toată discuția)
Instiintare parchet AlexIvanovici11 AlexIvanovici11 Am primit o instiinatere de la parchet, in care zice \\"in conformitate cu art. 260 din Codul de procedura penala\\" mi-a fost inmanata cumunicarea ce ... (vezi toată discuția)
Citatie, interpretare marinica71 marinica71 am primit o citatie de la politie in care scrie:\\"sesizare casa de pensii -art.244c.p\\"in calitate de martor.ce inseamna asta?multumesc! (vezi toată discuția)