avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare pentru prezentare la politie- lipsa CNP ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare pentru prezentare la politie- lipsa CNP /serie si nr. CI

Am primit in data de 20.01.2017 o instiintare de prezentare de la postul de politie din comuna Grivita jud: Ialomita intr.un dosar penal 874/p/ 2016, insa in aceasta instiintare nu imi apare cnp sau seria si numarul buletinului. Mentionez ca in aceasta comuna nu am fost singur nici o data ci doar cu parintii mei!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:34, 22 Ianuarie 2017
Daca ati primit o citatie, conf. disp.art 258 c.proc.organul de cercetare penala nu este obligat sa mentioneze CNP-ul , seria si nr. CI ale persoanei citate, prin urmare prezentati-va la data si ora indicata.
Aveti dreptul sa mergeti insotit de un avocat si de a da declaratii in prezenta acestuia.

Continutul citatiei
Art. 258 c.proc.pen.
(1)Citatia este individuala si trebuie sa cuprinda urmatoarele:
a)denumirea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care emite citatia, sediul sau, data emiterii si numarul dosarului;
b)numele si prenumele celui citat, calitatea in care este citat si indicarea obiectului cauzei;
c)adresa celui citat;
d)ora, ziua, luna si anul, locul de infatisare, precum si invitarea celui citat sa se prezinte la data si locul indicate;
e)mentiunea ca partea citata are dreptul la un avocat cu care sa se prezinte la termenul fixat;
f)daca este cazul, mentiunea ca, potrivit art. 90 sau art. 93 alin. (4), apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege un avocat, care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un avocat din oficiu;
g)mentiunea ca partea citata poate, in vederea exercitarii dreptului la aparare, sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei sau a parchetului;
h)consecintele neprezentarii in fata organului judiciar.
(2)Citatia transmisa suspectului sau inculpatului trebuie sa cuprinda incadrarea juridica si denumirea infractiunii de care este acuzat, atentionarea ca, in caz de neprezentare, poate fi adus cu mandat de aducere.
(3)Citatia se semneaza de cel care o emite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da, nu se trece CNP.
Este legal și va trebui sa va prezentați.
CNP-UL se va trece în declarație.
Și în rechizitoriu va apărea dacă veți fi trimis în judecata.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare parchet AlexIvanovici11 AlexIvanovici11 Am primit o instiinatere de la parchet, in care zice \\"in conformitate cu art. 260 din Codul de procedura penala\\" mi-a fost inmanata cumunicarea ce ... (vezi toată discuția)
Citatie politie lasata in barul de cartier pintiliii pintiliii Astazi am primit o citatie la postul de politie de care apartin, si ca un cetatean corect si speriat m-am dus intr-un suflet la politie pentru a afla motivul ... (vezi toată discuția)
Citatie, interpretare marinica71 marinica71 am primit o citatie de la politie in care scrie:\\"sesizare casa de pensii -art.244c.p\\"in calitate de martor.ce inseamna asta?multumesc! (vezi toată discuția)