avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, sper sa ma ajutati. Sunt singura la parinti, tata a murit in urma cu 14 ani ,mama traieste. In momentul de fata ea sta intr-un apartament pe care tata l-a mostenit prin testament de la parintii sai, iar eu in alt apartament pe care parintii mei l-au cumparat. Intrebarea mea este ce se va intimpla cind mama mea nu va mai fii ? cum ar trebui sa procedez ca sa pot da un apartament fiului meu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flnectara , utilizator 08:59, 5 Februarie 2014
Indiferent cum a obținut tata apartamentul, ar fi bine sa faceti succesiunea dupa tata si sa obtineti cel putin o parte din el, deoarece 1/3 la acest moment este al mamei. E bine sa consultati un notar public si veți sti exact ce trebuie sa faceti.
Dacă tatăl dvs. nu mai are frați sau surori atunci nu este nicio problemă, dvs. sunteți singura moștenitoare după tatăl dvs. Iar după decesul mamei dvs. ve-ți fi singura moștenitoare și ve-ți face ce doriți cu acel apartament. În schimb dacă tatăl dvs. mai are rude de gradul I adică frați sau surori atunci testamentul prin care a moștenit acel apartament poate fi atacat
tata nu are frati, nici surori si eu sunt singurul copil, ma intreb ar fi bine sa fac intabularea acum pe mama sau sa las sa fac dupa ce nu o sa mai fie ea, multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)
Succesiune foster foster Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea. Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe ... (vezi toată discuția)