avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident munca persoana cu contract prestari servicii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident munca persoana cu contract prestari servicii

Buna ziua
Ce se intampla daca persoana detinatoare a unui contract de prestari servicii nu anunta in scris un accident de munca, angajatorul- beneficiarul se face ca nu stie nimic, accidentul nu mai este niciodata anuntat, contarctul este reziliat unilateral de catre beneficiarul angajator? se poate solicita la aproape un an de zile ca societatea sa raspuna pt accidentul de munca, in conditiile in care exista fisa UPU cu preluare prin 112 de la locul de munca si se specifica in fisa UPU vatamare produsa in timpul serviciului? este posibila antrenarea raspunderii civile delcituale a angajatorului in baza accidentului de munca???
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:47, 4 Februarie 2014
Se poate face sisizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la ITM. Se declanseaza o ancheta de catre ITM si se dispune cercetarea evenimentului, dupa caz, de catre angajator sau de catre un inspector ssm din cadrul ITM. Se stabilesc imprejurarile producerii evenimentului, cauzele, responsabilitatile si dupa caz sanctiuni contraventionale sau/ si administrative, inregistrarea evenimentului produs ca AM, de catre angajator.
Se poate deschide actiune in instanta, urmand sa se solicite de catre reclamant ca instanta sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii si dupa caz, in alta specialitate, legata de evenimentul produs si cauzele producerii evenimentului.
Poate fi vorba, dupa caz, de responsabilitate penala si/ sau de responsabilitate civila, din partea angajatorului si/ sau a unor persoane, in functie de urmarile producerii evenimentului asupra persoanei fizice (starea medicala actuala a acesteia) cu care angajatorul avea incheiat contractul de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)
Cercetarea accidentelor-nelamurire Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, va deranjez cu o nelamurire de interpretare a legii.Mai exact vorbim de art 116(1) din HG 1425 ,astfel : \"Cercetarea evenimentelor care produc ... (vezi toată discuția)
Despagubire deces la locul de munca FDiana1980 FDiana1980 Sotul meu in varsta de 38 de ani a decedat la locul de munca, el fiind sofer de camion. A suferit un infarct. Ar trebui sa primesc vreo despagubire si daca da ... (vezi toată discuția)