avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare de invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare de invaliditate

Mai revin cu inca o intrebare.
Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez eu angajatorul pentru intocmirea unui dosar pentru pensie de invaliditate, sunt interesata mai mult cum fac inscrierea in carnetul de munca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 15 Aprilie 2009
Dosarul de pensie nu il faceti dvs. (angajatorul). Il face salariatul iar dvs. ii eliberati documentele cerute de comisia de expertiza medicala (adeverinte de salariat, adeverinte cu concediul medical pe ... ani etc.).
Salariatul va aduce decizia comisiei de expertiza medicala in care se propune pensionarea, faceti o copie dupa ea, cu acea data nu il mai pontati, asteptati sa va aduca decizia de pensionare si apoi emiteti decizia de incetare a CIM cu art.56j din Codul muncii, cu data de cand nu l-ati mai pontat care trebuie sa fie aceeasi data inscrisa in decizia de pensionare. Inregistrati decizia de incetare a CIM la ITM si... gata! Succes!
P.S. Am uitat: In baza deciziei de la comisia de expertiza medicala scrieti in carnetul de munca "propus la pensie de invaliditate cu data de ... ".
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate aijin aijin Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca persoana care trebuie sa se pensioneze Patru Mariana Patru Mariana Am in societate un salariat caruia medicul expert i-a dat decizie de pensionare pentru incapacitate de munca -grd.II . Am depus dosarul la Casa de Pensii dar ... (vezi toată discuția)
Pensionare pt invaliditate vik54 vik54 Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea speta: - salariatul a primit decizia de incadrare in grad de invaliditate 1. Ce scriu eu ( ins. RU) in carnetul de ... (vezi toată discuția)