avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca persoana care trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca persoana care trebuie sa se pensioneze

Am in societate un salariat caruia medicul expert i-a dat decizie de pensionare pentru incapacitate de munca -grd.II .
Am depus dosarul la Casa de Pensii dar la ITM nu-mi primeste decizia de incetare a CIM pe motiv ca nu am decizia de pensionare de la Casa de Pensii primita . Cum tin in evidenta unitatii pe acest salariat pe perioada pana la obtinerea deciziei de pensionare (care poate dura mai multe luni de zile ) .Salariatul nu mai poate munci . Ce ma sfatuiti sa fac in cazul acestui salariat. Sa dau decizie de suspendare a CIM pana la primirea deciziei de pensionare ?(carnetul de munca este la Casa de Pensii )
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Patru Mariana , utilizator 20:29, 13 Decembrie 2009
1. Faceti o copie dupa decizia comisiei de expertiza medicala care propune pensionarea pentru invaliditate cu data de X si o puneti la dosarul de personal al salariatului.
2. Incepand cu data X salariatul nu se mai prezinta la serviciu (este bolnav si de aceea se va pensiona) si nu il mai pontati.
3. Cand intrati in posesia deciziei de pensionare, aceasta va avea ca data de pensionare tot data X. Atunci, in data Y, emiteti o decizie de incetare, cu data de X, a CIM, conform art.56, lit.d) din Codul muncii. Acum va fi primita la ITM.
4. Nu faceti nici o suspendare a CIM.
5. Cand salariatul va primi decizia de pensionare i se va inmana si carnetul de munca.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incapacitate de munca??? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ... (vezi toată discuția)
56 d? eujad eujad pentru un salariat care are decizie grad 3 pensionare, cum se face inscrierea in carnetul de munca ? Mai trebuie sa anunt Casa de pensii sa il puna in ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate aijin aijin Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)