avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major

In cat timp paratul este obligat sa trimita reclamantei pensia de intretinere de la data COMUNICARI primite acasa( in cazul in care nu depune recurs)..multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:00, 5 Februarie 2014
La incasarea primului salariu de la data primirii comunicarii.
chiar daca hotararea nu este definitiva?
Executarea provizorie de drept Art. 448 ncpc
(1) Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect:
1. stabilirea modului de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea locuintei minorului, precum si modul de exercitare a dreptului de a avea legaturi personale cu minorul;
2. plata salariilor sau a altor drepturi izvorate din raporturile juridice de munca, precum si a sumelor cuvenite, potrivit legii, somerilor;
3. despagubiri pentru accidente de munca;
4. rente ori sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii, precum si pensii acordate in cadrul asigurarilor sociale;
deci, practic, esti obligat sa respecti hotararea ultimei instante care s-a pronuntat, chiar daca urmezi calea de atac?
exact.

Alte discuții în legătură

Am castigat la fond, pot sa pun in executare hotarea? caradis caradis Buna ziua. Astazi am castigat la fond restituirea unei datorii. Suma este destul de mare. Intrebarea mea este daca pot investi cu formula executorie aceasta ... (vezi toată discuția)
Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Sunt in divorț cu copil. am hotărâre judecătorească pe calea ... stefanpopovici stefanpopovici Sunt in divorț cu copil. Am hotărâre judecătorească pe calea ordonanței preșidentiale (neatacată și am mers pe ea până acum). Pe fond instanta a ... (vezi toată discuția)