avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt in divorț cu copil. Am hotărâre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt in divorț cu copil. Am hotărâre judecătorească pe calea ...

Sunt in divorț cu copil. Am hotărâre judecătorească pe calea ordonanței preșidentiale (neatacată și am mers pe ea până acum).
Pe fond instanta a rămas în pronunțare, s-a stabilit autoritatea și un program de vizită (menționez că a apărut pe portal dar nu a fost tehnoredactată și bineînțeles nici comunicată).
Întrebare: in ce articol din CPC scrie din ce moment își produce efecte o hotărâre și în ce articol se precizează sancționarea nerespectării unei hotărâri judecătoresti?
Menționez că au apărut diferente privind programul de vizită intre hotărârea pe calea ordonanței preșidentiale și cea pe fond (netehoredactată și necomunicata incă) și de aceea intreb.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 09:37, 27 Octombrie 2023
Art. 448 cod proc civ:
(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:

1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;

4. rente ori sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, precum şi pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre executorie program de vizita minor Martonze Martonze Am o nelămurire. De exemplu, există o hotărâre definitivă cu programul de vizită sau cu autoritatea părintească. Se cere schimbarea hotărârii ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major anissuk anissuk In cat timp paratul este obligat sa trimita reclamantei pensia de intretinere de la data COMUNICARI primite acasa( in cazul in care nu depune ... (vezi toată discuția)
Am castigat la fond, pot sa pun in executare hotarea? caradis caradis Buna ziua. Astazi am castigat la fond restituirea unei datorii. Suma este destul de mare. Intrebarea mea este daca pot investi cu formula executorie aceasta ... (vezi toată discuția)