avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor 7 ani nu poate iesi din tara doar ca tatal este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor 7 ani nu poate iesi din tara doar ca tatal este incapatanat

buna seara,

incep prin a va spune ca in urma unei relatii a urmat despartitirea rezultatul fiind un copil care este crescut de mine de la varsta de 8 luni.
dupa lungi procese tatal a fost obligat la plata pensiei alimentare.Plata o face din "din cand in cand si o data in gand ". trecem peste

Dat in judecata Obiect: situaţie juridică minor hotărâre care suplineşte acordul parental, acesta se prezinta la tribunal spune tot felul de boacane care ii iese din minte (ca minorul nu la vazut niciodata),cere instantei sa nu imi de-a voie motiv ca vreu sa fug din tara (desi eu lucrez de 15 ani in acelas loc de munca) mai cere instantei vizita la minor.
dupa lug proces instanta imi refuza dreptul de a iesi din tara cu minorul,ii da dreptul la vizita etc.
trece 1 an acesta nu se prezinta deloc sa vada minorul nu suna nimic. ( cam asa am obtinut ce am vrut nu ma intereseaza de el)

Intrebare:
ce pot face ca sa obtin iesirea cu minorul din tara in vacanta de vara?

astept un raspuns
va multumesc frumos,
cu stima Dana:)
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
danadanap, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:36, 5 Februarie 2014
promovati un nou dosar. conteaza foarte mult cum va sunt administrtate probele
Dragă Dana,
-în primul rând rezolvă-ţi o rezervare undeva, într-o staţiune sau fă rost urgent de o invitaţie din străinătate, pentru vizită, dar asta urgent.
- scrie-i email sau sms sau scrisoare recomandată cu conţinut declarat şi confirmare de primire, prin care îl rogi foarte frumos să îţi dea acea declaraţie, pentru a putea merge cu copilul în vacanţă. Ceri şi tu o perioadă mai mare, justifici cu preţul cazării sau cu concediul celor care te invită. Poţi invoca interesul superior al copilului, recomandarea medicului cu schimbarea de aer mare-munte , pentru sănătatea copilului, invoci cheltuielile mai reduse ; îi scrii că tu stii că el ca tată vrea doar binele copilului.
Există 2 variante: îţi răspunde şi îţi dă declaraţia aceea sau
te ignoră sau îţi scrie refuz
Încearcă să obţii refuzul în scris, nu ridici telefonul, insişti prin mijloace care lasă urme.
Dacă ai refuzul dovedit, ceri suplinirea semnăturii-deschizi acţiune şi pe fond, şi prin ordonanţă preşedinţială.
Toate astea trebuiesc făcute urgent, fiindcă procesele durează mult, chiar şi cele prin ordonanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti danadanap danadanap Obiect: situaţie juridică minor hotărâre care suplineşte acordul parental Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge actiunea precizată. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu o sentința pronunțată recent . ... Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua, Am o problema cu o sentința pronunțată recent . De când instanțele de judecată acordă suplinirea acordului unuia dintre părinți ( în ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suplinire acord parental Florina2020 Florina2020 Buna seara! Eu si tatăl copilului suntem despărțiți. (Nu am fost căsătoriți) . Tatăl minorului refuză să imi faca procura pentru a ieși cu ... (vezi toată discuția)