avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliu - carte identitate la 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliu - carte identitate la 14 ani

Am o fata care nu este pe numele meu si poarta numele mamei.Eu nu mai sunt cu mama ei dar am grija de fata, ma ocup de problemele ei la scoala, la doctorul de familie si alte mici probleme dar cam atat. Eu vreau sa fac mai multe dar nu am nici o calitate in acte. Mai mult de atat, fata mea are 14 ani si cateva luni si nu are buletin intrucat mama ei sta cu chirie si nu are un contract de casa pentru a-l prezenta la politie. In situatia data cum pot face buletinul fetei mele.
Cel mai recent răspuns: pedrosolitar , utilizator 09:13, 8 Februarie 2014
Aveti doua variante:
- sa o recunoasteti, astfel fata va avea un nou certificat de nastere iar dvs. puteti merge cu ea (si cu mama) la Evidenta pentru CI, sau
- sa ii faceti si mamei carte de identitate cu domiciliul la dvs.
Apoi mama isi poate face viza de resedinta la adresa unde locuieste.

Alta varianta in opinia mea nu exista in situatia dvs. pentru ca domiciliul copilului este la domiciliul parintelui/parintilor.
Multumesc foarte mult pentru informatii, am retinut ce am de facut. Mai am o intrebare care se refera la aceeasi tema:vreau sa stiu daca pot sa-i fac foaie provizorie pentru moment pana voi cadea de acord cu mama ei.
Fara prezenta mamei si fara ca aceasta sa aiba domiciliul la dvs. nu puteti sa-i faceti carte de identitate provizorie, dar din moment ce mama nu se ocupa de ea si a parasit-o apelati la asistenta sociala si solicitati un plasament la dvs. Astfel rezolvati toate problemele. Puteti recunoaste copilul la starea civila fara acordul mamei, dar va asumati o declaratie falsa daca copilul nu este al dvs. Astfel deveniti parinte cu acte in regula, dar riscati sa fiti dat in judecata de mama care stie sigur ca minora nu este facuta cu dvs. Daca insa mama are domiciliul la dvs. si chiar daca nu are aceasta va poate imputernici prin notar sa o reprezentati la evidenta, fara a mai fi necesara prezenta ei. In acest caz i se face copilului carte de identitate provizorie cu domiciliul legal al mamei pe motiv lipsa dovada adresei de domiciliu.Decizia va apartine.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere carte de identitate minor in prezenta unui imputernicit ankarusu ankarusu Buna ziua, domnule/doamna avocat! Am o situatie la care as dori un raspuns avizat. Baiatul meu in varsta de 16 ani locuieste in Bucuresti cu mama mea din ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)
Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)