avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CCC

Buna ziua! Va rog, lamuriti-ma cu urmatoarele probleme:
1. Este sau nu corect ca o salariata care revine din concediu crestere copil de pana la 2 ani(copil nascut dupa 1 Ianuarie 2011) sa fie concediata cu art.65, alin 1 din CM,bineinteles dupa ce isi executa perioada de 20 de zile de preaviz? Sau angajatorul este obligat sa tina cont de art.25 alin 3) din OUG 111/2010 chiar daca desfinteaza locul de munca?
2. Daca mama este in concediul crestere copil de pana la 2 ani, iar tatal doreste sa beneficieze de luna la care are dreptul,la sfarsitul concediului, cum vom proceda? Mentionez ca, copilul pe data de 24.04.2014 implineste 2 ani.Mama isi face cerere de revenire din ccc incepand cu data de 24.03.2014, iar cu aceeasi data tatal face cerere de suspendare a cim? Pentru tata fiind prima zi de suspendare, iar pentru mama prima zi de munca?Cand se face decizia de suspendare cim a tatalui tinand cont ca el trebuie sa depuna dosarul cu 30 de zile inainte de intrarea efectiva in ccc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:12, 5 Februarie 2014
1. - Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


- Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat angajatorul trebuie sa va ofere un alt loc de munca echivalent cu primul.
- Daca nu sunteti de acord cu noul loc de munca veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.


2. Decizia de suspendare a CIM o puteti face si inainte cu o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !!! revenire ccc 2 ani post desfiintat dana_maties dana_maties Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarele situatii: 1) in data de 17.01 a.c. copilul implineste 1 an si 11 luni, iar eu ar trebui sa revin la munca insa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in ccc-este legala? GABRIELAHUGEANU GABRIELAHUGEANU Buna ziua, as dori sa va intreb daca desfiintareaa postului pe durata concediului de crestere copil este legala, pe motivul restrangerii activitatii? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa ccc rbigiu rbigiu Sotia mea este in concediu crestere copil pana in august, cand vor trece cei doi ani de concediu. Intrebarea mea este: cei de la locul de munca au obligatia sa ... (vezi toată discuția)