avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Virare contributii in numele unui administrator ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Virare contributii in numele unui administrator decedat in locul celui in functie!

Buna ziua ! Cine ma poate ajuta cu un sfat?
Am sa descriu pe scurt faptele:
In septembrie 2013 administratorul asociatiei a decedat iar de la 1 oct. 2013 a fost angajat un alt administrator. S-a constatat ulterior ca pentru lunile oct, noe si dec. 2013 s-au virat contributiile ( decl.112 ) pe numele persoanei decedate si nu pe cea a administratorului angajat.www.avocatnet.ro/images/smil...
Va trebui sa platesc contributiile retroactiv pentru administratorul in functie si sa raman cu paguba in cazul administratorului decedat sau exista si o alta solutie?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:29, 11 Februarie 2014
La toate declaratiile depuse acum v-a dat asta?

Rectificativa ati completat-o pe varianta specifica pentru luna si pentru anul 2013? Ca s-au schimbat variantele de vreo 2 ori anul trecut. Ati bifat si casuta pentru "rectificativa"?

Nu-mi dau seama, daca a existat o declaratie valida, de ce vi se spune acum ca nu exista acea declaratie, ca asta inseamna.

Stiti ceva? Ia incercati si intrati in dosarul fiscal si vedeti daca exista acea declaratie pe care nu va lasa acum s-o rectificati. Si vedeti si varianta ....
Am completat DEC112_v2010, modificata in 19.09.2013 asa cum mi-ati spus: casuta rectificativa bifata si declaratia completata integral cu modificarea de rigoare ,adica in locul administratorului decedat am completat datele celui nou angajat.
Pentru dec.din 2013 am recipisa ce confirma validarea
In dosarul fiscal sa stiti ca nu am intrat niciodata.....
Am inteles ca aveati mai multe luni de rectificat.
La toate v-a dat acest mesaj?

In dosarul fiscal intrati de pe site-ul ANAF (pe Internet Explorer, ca din alt browser nu merge).
Sus la browser aveti o rotita (tools) --> F12 Developper tools --> Intrati acolo si la Emulation bifati Mode Internet EXplorer 7 sau 7

Introduceti dispozitivul de semnatura pe calculator si pe site ANAF (sus dreapta) ----> Autentificare. Semnati si intrati pe Dosar fiscal.

Acolo selectati CIF si Go
Asteptati pana cand cauta datele si le pune pe pagina si cautati la D112 ---> o puteti si descarca.

Sper sa va descurcati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
elga50, moderator
Multumesc pentru sfaturile date !
Dec 112 pentru luna decembrie nu apareau asa ca m-au rugat sa le mai trimit inca o data. In schimb rectificativele nu erau necesare deoarece programul celor de la DGFP nu inregistreaza decat retinerile si cum ele nu erau schimbate, mi-au spus ca nu era cazul.
Multumesc inca a data si o zi buna!
Hm!
Acesta, dupa cate stiu este un sistem integrat din care isi iau datele si cei de la sanatate, pensii etc., ca altfel n-ar mai fi necesara identitatea acestora.
Or,in acele cazuri conteaza numele celui care a depus sumele.
In fine, bine ca ati rezolvat-o!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 rectificativã ca urmare unei inspecþii itm MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutaţi în urmptoarea problemă. Am avut un control de la ITM în urma căruia a trebuit să refac declaraţiile 112 ... (vezi toată discuția)
112 ma dispera danadanei danadanei de ce primesc un astfel de mesaj :Starea: <<Fisierul depus nu este o declaratie D112 Eroare: Certificatul nu este unul achizitionat de la furnizorii de ... (vezi toată discuția)
Topic necitit/citit Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR Ajutati-ma si pe mine, va rog! Dupa ce citeam un topic, dreptunghiul galben (topic necitit) se facea alb (topic citit). Acum nu se mai face alb. Ce si cum sa ... (vezi toată discuția)