avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua

tatal meu a decedat in noiembrie si as vrea sa stiu pentru mama mea cum se procedeaza pentru succesiune,mentionez ca toate bunurile erau pe numele ambilor parinti
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:17, 7 Februarie 2014
Deschiderea succesiunii o poate face mama dvs. pe cale notariala, sau, daca este cazul, cand mostenitorii nu se inteleg, pe calea unei actiuni in instanta. Succesiunea se poate deschide la un birou de notari care are aceasta competenta, respectiv biroul din circumscripţia teritorială a judecătoriei în raza căruia a avut ultimul domiciliu tatal dvs., respectiv defunctul.
Mostenirea e deschisa prin deces, pentru dezbatere mergeti la un notar din apropierea ultimului domiciliu al decedatului si va da toate detaliile, liste cu actele in functie de ce bunuri aveti etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pamant stelieli stelieli Se pot face acte notariale pe pamant dintr un judet in altul ? (vezi toată discuția)
Succesiunea casei maneaflorentina31 maneaflorentina31 Succesiunea pe casa si terenul in locuinta se face separat de un al teren tot al titularului dar aflat in alta localitate? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)