avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare si calificare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare si calificare loc de munca

Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati cum pot aplica prevederile art.18, alin 3 din Ordonanta 129 din 2000 – formarea profesionala a adultilor, in cazul in care societatea nu este autorizata ca formator.
Mai exact, se doreste angajarea unei personae ca muncitor necalificat, pe o durata determinata, in prima faza, si formarea lui ca muncitor calificat intr-o meserie (exp.tinichigiu).
Normal ar fi sa urmeze un curs de calificare cu un formator autorizat, dar din motive econimice se ia in calcul si varianta de formare la locul de munca (asa cum se proceda cu multi ani in urma)
Am intrebat si la ITM, dar parerile sint impartite.
Asi dori sa ma lamuriti care sint etapele pe care trebuie sa le parcurgem pentru calificare-formare la locul de munca a unui salariat si unde asi putea gasi acel ITC – indicator tarifar de calificare.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Calificare la locul de munca IldikoB IldikoB Buna ziua, Am angajat o persoana acum 1 an, ca muncitor necalificat, Nu avem calitatea de formator autorizat. Putem sa-i dam un certificat de calificare in ... (vezi toată discuția)
Angajare 1961anastefan 1961anastefan Societatea doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de tinichigiu industrial- COR 721304. S-a primit o solicitare (cerere+CV) la care persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)