Buna ziua.Eu si logodnicul meu,amandoi cadre militare,vrem sa accesam un credit prin programul prima casa,logodnicul in calitate de coplatitor.Intrebarea mea este : logodnicul poate primi in continuare indemnizatia de chirie?Multumesc anticipat
daca logodnicul este doar garant dar cumpararea se face doar pe numele dvs. atunci logodnicul ar putea beneficia de indemnizatia de chirie cu obligatia sa dovedeasca existenta unui contract de inchiriere.
logodnicul participa cu venitul sau pentru a lua un imprumut maxim de 60000 de euro.In prezent ambii avem contracte de chirie si ambii beneficiem de indemnizatie de chirie.Ideea era daca putem salva indemnizatia lui in aceste conditii.Eu voi fi titularul creditului si el codebitor.Pe contractul de vanzare-cumparare al apartamentului vom aparea amandoi sau doar titularul de credit?Multumesc
depinde daca logodnicul vrea sau nu sa fie titular al contractului de vanzare-cumparare. Daca vrea sa ramana doar fidejusor (garant) atunci poate beneficia de chiria decontata (cu conditia sa mai aiba un contract de inchiriere valabil). Daca vrea sa fie si cumparator (coproprietar) al aparatamentului atunci nu mai are cum s obtina decontarea pt. ca are o locuinta.
Garant ipotecar
eu1984
Buna ziua ,
Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ?
Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)