avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit prima casa

Buna ziua.Eu si logodnicul meu,amandoi cadre militare,vrem sa accesam un credit prin programul prima casa,logodnicul in calitate de coplatitor.Intrebarea mea este : logodnicul poate primi in continuare indemnizatia de chirie?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:06, 9 Februarie 2014
daca logodnicul este doar garant dar cumpararea se face doar pe numele dvs. atunci logodnicul ar putea beneficia de indemnizatia de chirie cu obligatia sa dovedeasca existenta unui contract de inchiriere.
logodnicul participa cu venitul sau pentru a lua un imprumut maxim de 60000 de euro.In prezent ambii avem contracte de chirie si ambii beneficiem de indemnizatie de chirie.Ideea era daca putem salva indemnizatia lui in aceste conditii.Eu voi fi titularul creditului si el codebitor.Pe contractul de vanzare-cumparare al apartamentului vom aparea amandoi sau doar titularul de credit?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
mia_livia, utilizator
In aceste conditii este evident ca nu mai poate beneficia de decontarea chiriei.
Sa inteleg ca vom fi trecuti amandoi ca proprietari pe contractul de vanzare cumparare?
depinde daca logodnicul vrea sau nu sa fie titular al contractului de vanzare-cumparare. Daca vrea sa ramana doar fidejusor (garant) atunci poate beneficia de chiria decontata (cu conditia sa mai aiba un contract de inchiriere valabil). Daca vrea sa fie si cumparator (coproprietar) al aparatamentului atunci nu mai are cum s obtina decontarea pt. ca are o locuinta.

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)