avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minora

am o fetita de 1 an si9 luni dintr-o relatie de4 ani.tatal a recunoscut copilul si doreste sa incheie aceasta relatie.doreste sa mearga in instanta pentru a castiga dreptul ca minora sa stea la el.mentionez ca se bazeaza pe faptul ca nu am o locuinta pe numele meu si nu lucrez deoarece pana acum am alaptat copilul.poate sa-mi ia copilul prin lege daca nu suntem casatoritisi sa se mute la parintii lui care au un apt,cu 2 camere in care locuieste si sora lui si mama imobilizata la pat? :((
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:50, 5 Februarie 2014
Desi de obicei copilul ramane cu mama, Instanta va tine cont de interesul superior al copilului, astfel , dupa efectuarea unei anchete psihosociale atat la dvs. acasa cat si la tatal copilului, daca este in interesul copilului, va putea incredinta minora tatalui, acordandu-va dvs. drept de vizitare (privitor la care va puteti intelege cu tatal) si va poate obliga si la plata unei pensii de intretinere.
depinde de unde intentionati sa locuiti cu copilul si cum intentionati sa va intretineti
(nu are legatura cu faptul ca ati fost casatoriti sau nu)
Trebuie să demonstraţi că aveţi unde locui cu copilul. Poate fi la părinţii dvs., la mătuşa, etc. sau o locuinţă închiriată, pentru asta trebuie să aveţi un contract de închiriere legal.
După expirarea concediului dvs. de maternitate, vă angajaţi urgent, ca să puteţi dovedi că aveţi din ce întreţine copilul. Dar pot să declare şi părinţii dvs. că vă ajută material până mai creşte copilul.
Dacă aveţi locuinţă şi venit, sunteţi în avantaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? simona_andreea simona_andreea buna ziua, as dorii si eu un raspuns in legatura cu o problema legata de un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager, incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Sofia2016 Sofia2016 Buna seara,fiti amabili sa mi raspundeti va rog.Sunt in divort cu sotul meu,avem o fetita de noua luni pe care inca o hranesc cu san dar nu numai.Va rog nu am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil marmarci marmarci Ce se poate face in cazul in care un copil care este nascut in Italia iar mama l-a dat spre crestere tatalui care este in Romania?Pur si simplu a renuntat la ... (vezi toată discuția)