Buna ziua,
In conditiile in care astazi am aflat de faptul ca pe data de 03.02.2014 am fost citat prin publicitate intr-un dosar civil cu termen pe 27.02.2014, ce trebuie sa fac pentru a mi se comunica de catre instanta actiunea formulata impotriva mea de catre reclamant si inscrisurile pe care acesta le-a depus la dosar? E suficient timpul de 22 zile pentru a studia dosarul, intocmi intampinarea si a adduce inscrisuri pana la primul termen, sau sunt indreptatit sa solicit instantei un termen mai mare pentru a-mi pregati apararea.
ART. 159 NCPC Termenul pentru înmânarea citaţiei
Citaţia şi celelalte acte de procedură, sub sancţiunea nulităţii, vor fi înmânate părţii cu cel puţin 5 zile înaintea termenului de judecată. În cazuri urgente sau atunci când legea prevede în mod expres, judecătorul poate dispune scurtarea termenului de înmânare a citaţiei ori actului de procedură, despre aceasta făcându-se menţiune în citaţie sau în actul de procedură.
Dacă apreciați că citarea prin publicitate s-a făcut cu rea-credință, puteți invoca prevederile art. 167 alin. 5 NCPC:
Citarea prin publicitate
(5) Dacă cel citat se înfăţişează şi dovedeşte că a fost citat prin publicitate cu rea-credinţă, toate actele de procedură ce au urmat încuviinţării acestei citări vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sancţionat potrivit dispoziţiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c).
Totuși, dacă ați luat cunoștință de cererea de chemare în judecată cu 22 de zile înaninte de termenul de judecată și dorți să rezolvați problema (nu să tergiversați soluționarea cauzei), după părerea mea aveți timp destul pentru a vă pregăti apărarea.
Dacă totuși apreciați că nu aveți timpul necesar, puteți cere la termenul respectiv o amânare, cerere pe care va trebui însă să o motivați.
Divort
anditaru
Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)