avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparator de buna credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparator de buna credinta

Buna ziua,
Un autoturism trecut in proprietatea mea (inmatriculat cu toate documentele originale si legale) in urma unor vanzari succesive fara a fi inmatriculat de ceilalti vanzatori este obiectul unei plangeri penale in care ultimul proprietar trecut in carte sustine ca autoturismul a fost furat.Eu sunt un proprietar de buna credinta cu urmatoarele argumente:
- autoturismul a fost achizitionat prin targ virtual
- toate actele sunt in original,nu au fost duplicate
- documentele au fost verificate si acceptate de toate autoritatile statului
- detin certificatul fiscal scos de ultimul proprietar la cererea lui -cel care face plangerea- cu mentiunea:pentru VANZARE
Dupa ultimele informatii de la politie, inca se fac cercetari.
In ipoteza ca se ajunge in instanta si se decide restituirea in natura a autoturismului ce tip de actiune pot introduce si care ar fi modalitatea?Mentionez ca autoturismul este dat in custodie si nu as vrea sa il pierd iar apoi sa ma zbat eu prin instante cu cel de la care l-am cumparat fiindca fostul proprietar il declara furat (cu absolut toate actele????)
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mariusjkr1992 , utilizator 20:54, 29 Ianuarie 2024
Buna ziua,

Au trecut 3 ani si politistii inca mai cerceteaza acest caz.
Trebuie sa ma rog de ei cu zeci de telefoane si solicitari scrise pentru a debloca masina in vederea efectuarii ITP.
Are cineva idee ce se poate face pentru a rezolva aceasta situatie?
Cat mai poate dura solutionarea unui astfel de caz?
Ce pot face pentru dobandirea drepturilor normale pentru acest autoturism?

Multumesc
Salut cum ai rezolvat până la urmă ?

TacheF a scris:

Buna ziua,
Un autoturism trecut in proprietatea mea (inmatriculat cu toate documentele originale si legale) in urma unor vanzari succesive fara a fi inmatriculat de ceilalti vanzatori este obiectul unei plangeri penale in care ultimul proprietar trecut in carte sustine ca autoturismul a fost furat.Eu sunt un proprietar de buna credinta cu urmatoarele argumente:
- autoturismul a fost achizitionat prin targ virtual
- toate actele sunt in original,nu au fost duplicate
- documentele au fost verificate si acceptate de toate autoritatile statului
- detin certificatul fiscal scos de ultimul proprietar la cererea lui -cel care face plangerea- cu mentiunea:pentru VANZARE
Dupa ultimele informatii de la politie, inca se fac cercetari.
In ipoteza ca se ajunge in instanta si se decide restituirea in natura a autoturismului ce tip de actiune pot introduce si care ar fi modalitatea?Mentionez ca autoturismul este dat in custodie si nu as vrea sa il pierd iar apoi sa ma zbat eu prin instante cu cel de la care l-am cumparat fiindca fostul proprietar il declara furat (cu absolut toate actele????)
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism dat furat de fostul proprietar dupa ce a fost inmatriculat pe numele meu TacheF TacheF Buna ziua Va prezint urmatoarea situatie: In urma unui anunt pe internet am hotarat sa achizitionez un autoturism de la un intermediar din Tg.Jiu.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare cu bucluc ClaudePH ClaudePH Va salut cu respect si caldura! Am achizitionat un autoturism inmatriculat pe Italia, cu ITP facut la RAR și mi-a expirat asigurarea. Masina a fost ... (vezi toată discuția)