avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Certificat de producator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Certificat de producator

Buna seara,
Vreau sa intreb daca o persoana fizica detine certificat de producator trebuie sa depuna la finante declaratia 200 in 2014, se plateste impozit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dalia2013 , utilizator 18:42, 14 Februarie 2014
Incepand cu 1 februarie 2013, conform OG 8, toti producatorii agricoli, persoane fizice, persoane fizice autorizate, Intreprinderi individuale si Intreprinderi familiale care desfasoara anumite activitati agricole pentru care s-au stabilit norme de venit, vor plati impozit pe venitul agricol (16%) și contributii de asigurari sociale de sanatate (5,5%). DAR, atentie, numai pentru acele activitati care depasesc un anumit prag scutit de impozitare. Si daca aveti si numai o singura activitate la norma, veti plati impozit.
Se depune Declaratia 221 pana la 25 mai 2014, in care se trec toate suprafetele si numarul de animale pe care le aveti. Fiscul este cel care determina cat aveti de plata.
Spre exemplu, daca aveti peste 2 ha cereale, platiti impozit pentru suprafata care depaseste 2 ha.
daca aceti 4 vaci, platiti impozit doar pentru 2 cap, pentru ca celelalte 2 sunt scutite. etc...
Dupa 15 februarie 2014 vor aparea noile norme de venit agricol, care se stabilesc in fiecare an si, de anul acesta, vor fi diferite de la judet la judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)
Ce obligații fiscale are producătorul agricol persoană fizică? isabellecornelia isabellecornelia Buna ziua. Matusa mea de la tara, a vandut anul trecut cateva vaci si 3 tone de porumb in baza certificatului de producator emis de primarie. Acum, ma inteaba ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)