avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Retragere cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Retragere cetatenie romana

buna ziua
spuneti va rog daca in caz de un scandal pur banal dar cu un om razbunator care ameninta cu retragerea cetateniei,,eu fiind catatean si al altui stat...poate el oare sa faca ceva asa cu tot cu cunostinte
Sau nu poate nimeni daca nu incalc legele din constitutie sa mi o retraga??
Cel mai recent răspuns: alina_md , utilizator 09:19, 6 Februarie 2014
Doar daca ati obtinut cetatenia romana cu acte falsificate (certificatul de nastere etc.) iar el stie acest lucru ar trebui sa va fie teama. Sau daca sunteti terorista ori aveti legatura cu astfel de grupari :)
Altfel e doar o gluma proasta.

Legea cetatenie romane, Art. 25:
(1) Cetatenia romana se poate retrage persoanei care:
a) aflata in strainatate, savarseste fapte deosebit de grave prin care vatama interesele statului roman sau lezeaza prestigiul Romaniei;
b) aflata in strainatate, se inroleaza in fortele armate ale unui stat cu care Romania a rupt relatiile diplomatice sau cu care este in stare de razboi;
c) a obtinut cetatenia romana prin mijloace frauduloase;
d) este cunoscuta ca avand legaturi cu grupari teroriste sau le-a sprijinit, sub orice forma, ori a savarsit alte fapte care pun in pericol siguranta nationala.
multumesc mult...
nu am facut cu act false nici nu cred ca e posibil asa ceva....
multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cetatenie in cazul divortului camibog camibog Spuneti-mi va rog care sunt efectele desfacerii casatoriei asupra cetateniei sotilor? (vezi toată discuția)
Ajutor: am pierdut cetatenia româna? Rodica0199 Rodica0199 Buna ziua, am fost la consulatul româniei in Franta, unde locuiesc, si nu au putut sa raspunda la intrebarea mea, asa ca ma adresez la voi. Fac parte ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie KARLL KARLL Poate cinrva sa ma ajute sint romanca am pasaport carte de identitate si certificat de nasrere romanesc locuiesc in Belgia acum trei ani am primit cetatenie ... (vezi toată discuția)