avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot sa fac in cazul asta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot sa fac in cazul asta?

Situatia e in felul urmator: am o garsoniera unde sunt trecuta proprietar, insa mama mea are drept de uzufruct. Aceasta garsoniera este inchiriata si e singura mea sursa de venit, iar acum maica-mea vrea sa ma lase in strada, ea avand totodata niste probleme psihice destul de grave. Ce pot sa fac in cazul asta? Mentionez ca, contractul e facut intre ea si chirias...
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ContSters309576, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:54, 7 Februarie 2014
Din ce spuneti se pare ca va poate da afara.
Degeaba aveti nuda proprietate.
Da, dar totusi e normal ca o persoana bolnava psihic sa beneficieze de astfel de drept? Ea practic ar putea face orice din garsoniera, iar eu nu pot face absolut nimic in legatura cu asta. Mi se pare foarte absurd, mai ales ca atunci cand s-a facut contractul de vanzare cumparare, eu nici macar n-am fost instiintata de acest lucru.
ContSters309576, utilizator
E sursa dvs de venit? Chiria trebuia incasata si folosita de mama , nu de dvs.
La fel si locuinta daca nu ar mai fi inchiriata, tot mama are dreptul sa locuiasca acolo fara dvs pe toata durata vietii ei.
Va trebui sa va gasiti alta sursa de venit si locuit.
Are probleme psihice, e bolnava psihic ? E sub tratament, are un diagnostic?
gi-jane2 a scris:

E sursa dvs de venit? Chiria trebuia incasata si folosita de mama , nu de dvs.
La fel si locuinta daca nu ar mai fi inchiriata, tot mama are dreptul sa locuiasca acolo fara dvs pe toata durata vietii ei.
Va trebui sa va gasiti alta sursa de venit si locuit.
Are probleme psihice, e bolnava psihic ? E sub tratament, are un diagnostic?

Da, are probleme psihice GRAVE si e sub tratament.
Puneti-o sub interdictie ( actiune in instanta prin care solicitati punerea sub interdictie), ii deveniti tutore si aveti ocazia sa va ingrijiti de sanatatea ei, nu cu banii dvs, ci din sursa EI de venit.

a, dar totusi e normal ca o persoana bolnava psihic sa beneficieze de astfel de drept?

bolnav sau nu , are drepturi, acelea pe care vanzatorul i le-a rezervat.

Mi se pare foarte absurd, mai ales ca atunci cand s-a facut contractul de vanzare cumparare, eu nici macar n-am fost instiintata de acest lucru.

Cum nu ati stiut, nu erati in aceeasi camera cand ati semnat ?
De unde provine garsoniera ?
Cum ati ajuns sa aveti nuda proprietate, ati cumparat-o, ati dat bani pe ea ? Cine i-a rezervat mamei drept de uzufruct ?
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate scoate dreptul de proprietate de catre uzufructuar? justme890 justme890 Asa cum spune si titlul, as vrea sa stiu daca dreptul de proprietate poate fi scos de catre mama mea, care are drept de uzufruct pe o garsoniera unde sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct maria_2013 maria_2013 Buna seara, Acum 15 ani cu acordul meu ca sora dupa moartea tatalui am cedat partea mea mamei mele ca sa poata incheia un contract de vanzare cumpare cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)