avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct

Buna seara, Acum 15 ani cu acordul meu ca sora dupa moartea tatalui am cedat partea mea mamei mele ca sa poata incheia un contract de vanzare cumpare cu uzufruct fratelui meu in acest timp fiind casatorit, cei doi nu se mai inteleg si vor divort. In acest contest ce se va intampla cu mama mea??? Va fi obligata sa paraseasca domiciliul in care locuiesc cei trei ...mama fratele si cumnata.. (in cazul divortului se imparte bunurile...casa....tinand cont ca exista acest acest contract vanzare cumparare uzufruct ) Intrebarea mea ... exista o modalitate legala prin care sa se anuleze acest contract vanzare cumparare uzufruct ( fratele e de acord ca mama sa anuleze acest contract vanzare cumparare uzufruct ) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 20:05, 9 Octombrie 2014
Nu prea sunt motive de a anula.
Mama insa va ramane in casa daca are drept de uzufruct. Veti plati norei o sulta reprezentand 1/2 din cat ar valora nuda proprietate.
Poate o luati la sentiment pe cumnata.. ca n-a platit de fapt niciun ban si ca sunttei dispusi sa ii dati o suma, negociati suma..eventual apelati la un mediator.
multumesc pentru raspuns. O zi buna
inca o intrebare, daca nu accepta banii 1/2...ce putem face??? Multumesc
S-a platit efectiv pretul vanzarii? Sunt dovezi?
Mama nu trebuie sa-i dea nimic cumnatei, ea are uzufruct si poate sta acolo pana la deces; pentru nuda proprietate, partaj. Daca sotii se inteleg, atunci il fac la notar. Oricum ar fi, mama poate ramane acolo fara griji; griji de locuinta isi pot face cei 2 soti care nu stau acolo decat pentru ca le permite mama dv.
Exista actul legal , tinand cont ca era vb de fratele meu nu a dat nici un ban mamei mele la incheierea acestui act.Exista o posibiltate in care mama depune o declaratie in care specifica ca nu au dat nici un ban si fratele meu va sustine acest lucru ca nu a dat nici un ban la incheierea contractului??? chiar daca se specifica in contract de suma .. ca ei au platit...ei nu au platit nici un ban mamei mele la inchierea actului . Va multumesc

Alte discuții în legătură

Chemat in judecata printr-o actiune de iesire din indiviziune. mihaipav mihaipav Sunt in situatia de a fi chemat in judecata de fratele meu printr-o actiune de iesire din indiviziune pentru un imobil din care el detine cam 84% iar eu cam ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager mariana80 mariana80 Buna ziua, Acum 7 ani am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager (fara intretinere) intre mine si parintii mei pentru apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.va rog sa ma ajutati daca se poate.Tatal meu a incheiat un contract de v-c cu uzufruct viager nepotului .nepot dupa fiu lui,adica mostenitor in linie ... (vezi toată discuția)