avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot sa fac in cazul asta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot sa fac in cazul asta?

Situatia e in felul urmator: am o garsoniera unde sunt trecuta proprietar, insa mama mea are drept de uzufruct. Aceasta garsoniera este inchiriata si e singura mea sursa de venit, iar acum maica-mea vrea sa ma lase in strada, ea avand totodata niste probleme psihice destul de grave. Ce pot sa fac in cazul asta? Mentionez ca, contractul e facut intre ea si chirias...
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ContSters309576, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:54, 7 Februarie 2014
Nici eu nu inteleg cum nu ati stiut. Ati mers sa cumparati un imobil si cand ati vazut ca e trecut numele mamei in contract?... ce?...

Oricum, bunul o fi al dv., dar folosinta e a mamei dv. Depinde ce boala psihica pentru interdictie...
Notarul a chemat-o pe mama mea in birou sa-i spuna ca-i mai 'safe' sa se treaca ea cu uzufruct ca au fost tot felul de cazuri (copchii drogati care dadeau proprietatile sub influenta drogului nu stiu cui). Eu nu stiu ce fel de notar e ala, dar oricum e destul de revoltator ce mi s-a intamplat. Acum nu o sa mai pot dormi de spaima noaptea ca o sa ajung in strada. Garsoniera a fost cumparata din banii MEI.
De la cine ati cumparat ? daca mama nu era vanzator, nu avea ce cauta la notar.
Iar daca mama era vanzatorul insa i-ati dat bani la pretul pietei, nu aveati de ce sa acceptati sa isi rezerve drept de uzufruct.
Tot nu inteleg... sta notarul la susoteala cu mama dv. si nu vi se pare dubios? Si NU ATI CITIT CONTRACTUL macar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate scoate dreptul de proprietate de catre uzufructuar? justme890 justme890 Asa cum spune si titlul, as vrea sa stiu daca dreptul de proprietate poate fi scos de catre mama mea, care are drept de uzufruct pe o garsoniera unde sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct maria_2013 maria_2013 Buna seara, Acum 15 ani cu acordul meu ca sora dupa moartea tatalui am cedat partea mea mamei mele ca sa poata incheia un contract de vanzare cumpare cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)